Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv zátky na zrání vín
Fojtík, Petr
Tato diplomová práce je zaměřena na hodnocení vlivu druhu zátky na zrání vín. V teoretické části jsou popsány a charakterizovány nejběžnější druhy zátek, které se v současné době používají při lahvování vín určených k dalšímu zrání v láhvi. Charakterizované druhy zátek jsou také běžně dostupné na trhu a využitelné ve výrobní praxi. Z hlediska jejich používání jsou v práci popsány jejich výhody a nevýhody. V rámci literární části jsou také uvedeny a popsány faktory působení a vlivu na zrání vína. V praktické části práce je pak popsána metodika způsobu měření a analytického stanovení množství volného a celkového oxidu siřičitého ve víně. Hodnocenými vzorky jsou vína, která byla uzavřena celkem devíti různými druhy zátek, a tyto zátky popisuje teoretická část. Dále je zde také popsána metodika a způsob senzorického hodnocení vína dle stobodové stupnice OIV a také způsob hodnocení struktury a mohutnosti vína. Naměřené a zjištěné výsledky jsou vyhodnoceny a je vybrán optimální druh zátky vhodný pro další zrání vína v láhvi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.