Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Porovnání stavu travních porostů a víceletých pícnin v konvenčním a ekologickém systému hospodaření ve zvoleném zemědělském podniku
JANA, Václav
Diplomová práce je zaměřena na porovnání porostů víceletých pícnin a trvalých travních porostů v ekologickém a konvenčním zemědělství a systému jejich obhospodařování. První kapitoly jsou věnovány stručnému popisu obou typů zemědělství a jejich odlišnostem a specifikům. V další části jsou popsány ekologický, hospodářský a ekonomický systémy hospodaření ve zvolených podnicích. Na závěr jsou navržena shrnutí nejdůležitějších poznatků pro další využití či optimalizaci pěstování porostů víceletých pícnin a trvalých trávních porostů v konvenčním a ekologickém zemědělství na základě literárních údajů a vlastního sledování víceletých pícnin a TTP.
Srovnání struktury a nabídky regionální produkce a biopotravin v regionu jižních Čech a krajském městě
MARTAN, Jan
Biopotravina je potravinářský výrobek, který je získaný z bioproduktů a omezeného množství povolených přísad vymezených technologickým postupem dle zvláštního předpisu a pod kontrolním režimem. Regionální potraviny jsou díky krátkých dopravním vzdálenostem mnohem čerstvější, než potraviny, které kolují dlouhou dobu po cestách. Regionální potraviny mívají proto zpravidla lepší chuť i cennější nutriční vlastnosti. Důležitá je rovněž skutečnost, že čím blíže jsou potraviny ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě. Cílem diplomové práce je vyhodnotit strukturu nabídky regionálních potravin a biopotravin, a dále zmapovat jejich producenty v okresech Prachatice, Strakonice a České Budějovice. Při vyhodnocování dotazníků bylo zjištěno, že dvě třetiny dotazovaných pravidelně nakupují biopotraviny nebo regionální potraviny. Nejčastěji je kupují v běžném obchodě ve specializovaném oddělení. Většina dotazovaných je ochotna za regionální potravinu připlatit a měsíčně za ní utratí v rozmezí 200 500 Kč.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.