Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zpracování brambor na bramborové lupínky
Picková, Tereza
Bakalářskou práci na téma "Zpracování brambor na výrobu bramborových lupínků" jsem zaměřila na technologii výroby chipsů. V literární části jsem se zaměřila na odrůdy brambor vhodné pro tento výrobek. Dále jsem pokračovala uskladněním a kroky ke vstupu suroviny do výroby. Jednotlivými úseky výroby jsou loupání a odstraňování nečistot z brambor, dále řezání na plátky, blanšírování, smažení na rostlinném oleji, solení a nanášení koření v rotujících bubnových strojích až po balení hotového výrobku. V praktické části jsem popsala laboratorní kvalitativní hodnocení výrobku v závodu Choustník, kde mi byla poskytnuta odborná praxe. V závěru praktické části jsem pomocí dotazníku zjistila preference konzumentů lupínků v ČR. Závěrečným hodnocením bylo porovnání konzumace chipsů u nás a ve světě.
Vliv inhibitoru ureázy v hnojivu na výnos a kvalitu brambor
Juhás, Petr
Předložená diplomová práce se zabývá zjištěním vlivu hnojiva s inhibitorem ureázy na výnos a kvalitu brambor u konzumních odrůd brambor. Odrůdy určené pro vybraný polní pokus byly vybrány podle rozdílné délky vegetační doby. V polním pokusu byla použita odrůda Karin, jenž se řadí mezí rané odrůdy a Red Anna, jenž se řadí mezi polorané odrůdy. Získané výsledky byly z dvouletého polního pokusu, kdy byly zakládány v letech 2013 a 2014 na polní pokusné stanice Školního zemědělského podniku Mendelovy univerzity v Žabčicích u Brna.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.