Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Preference fermentovaných mléčných produktů ve vybrané skupině spotřebitelů
ZÁMEČNÍKOVÁ, Marie
Cílem diplomové práce bylo posoudit, jaký vliv mají vybrané demografické faktory, na preference fermentovaných mléčných produktů. Za tímto účelem bylo vytvořeno dotazníkové šetření, kterého se zúčastnilo 278 respondentů (128 mužů a 150 žen). V dotazníkovém šetření bylo zjištěno, že nejčastěji konzumovanými produkty jsou polotvrdé a přírodní sýry a jogurty, přičemž nejoblíbenějším jogurtem je klasický bílý jogurt s více než 3 % tuku. Skupina starších respondentů preferovala polotučné sýry, zatímco pro skupinu mladších respondentů nebyla tučnost sýrů zásadní. Nejvíce preferovanou mlékárnou byla Madeta (50 % respondentů). Při výběru produktu byli spotřebitelé nejčastěji ovlivněni cenou a příchutí, přičemž cenou byli ovlivněni více muži a příchutí ženy. Výsledky diplomové práce mohou být přínosné pro lepší informovanost ohledně frekvence konzumace a preference fermentovaných mléčných produktů u českých spotřebitelů.
Finanční analýza a finanční plán společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
Repiská, Veronika ; Kuchyňa, Pavel (vedoucí práce) ; Daněk, Stefan Svatopluk (oponent)
Tato bakalářská práce má za cíl provést finanční analýzu společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r. o. v období 2011-2015 a odhadnout finanční výsledky pro rok 2016. Za tímto účelem se práce člení na několik kapitol. Začíná se metodickou částí, kde se vysvětlují ukazatele a jiné metody použité pro provedení finanční analýzy. Práce pokračuje kapitolou praktickou, která obsahuje vertikální a horizontální analýzu, analýzu poměrových ukazatelů, bonitní a bankrotní modely a také podkapitolu s předpokládanými výsledky mlékárny v roce 2016. Čerpalo se pouze z veřejně dostupných zdrojů, jako jsou účetní závěrky s přílohou, výroční zprávy, internetové stránky společnosti apod.
Systémy kontroly jakosti mléka v České republice
TRÁVNÍČKOVÁ, Michaela
Předložená práce byla zaměřena na zmapování situace týkající se systémů kontrol jakosti mléka v České republice (Evropské unii) a posouzení problematiky kontroly jakosti mléka jak z hlediska zpeněžování, tak z hlediska ochrany spotřebitelů před zdravotně závadnými produkty. V první části byla zachycena teoretická rovina systémů kontrol v zemědělských podnicích určených k produkci mléka, při svozu mléka a v mlékárnách. Druhá část byla zaměřena na vyhodnocení informací získaných z dotazníkového šetření u producentů mléka, mlékáren a spotřebitelů mléka.
Cenový vývoj mléka a mléčných výrobků
KŘEMENOVÁ, Michaela
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo popsat a zhodnotit vývoj cen mléka a mléčných výrobků v posledních deseti letech v České republice a Evropské unii. V první části této práce jsou teoretické poznatky z oblasti cen (především: vymezení ceny, metody tvorby cen a faktory, které působí na cenovou úroveň. Ve druhé části je nejprve charakterizován vývoj v zemědělství (průměrné počty dojnic, průměrná roční dojivost ...) a pak zhodnocen vývoj cen zemědělských cen. A to v každém roce od roku 2000 až do současnosti. Další část ukazuje vývoj v mlékárenském průmyslu, a následuje popis vývoje průmyslových a spotřebitelských cen. Jako poslední je charakterizován stav zemědělství a mlékárenský průmysl v Evropské unii a vývoj cen mléka v jednotlivých evropských společností.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.