Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ekologická produkce hroznů a výroba vína
Kalábová, Jana ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Teorie bakalářské práce je zaměřena na technologické postupy výroby vína a v současnosti velmi vyspělou produkci vín. Popisuje principy ekologického zemědělství a způsob ekologického pěstování vinné révy. V dalším bodě podává základní informace o vinné révě, která je důležitou surovinou pro výrobu vína. Poukazuje též na moderní ochranu ekologicky pěstovaných rostlin před houbovými chorobami a škůdci. Cílem experimentální části bylo zkoumání účinků vodného extraktu ze sušené šalvěje lékařské na růst jednotlivých mikroorganismů. Šalvěj lékařská obsahuje ochranné látky, účinné v prevenci boje proti škůdcům. Ze získaných výsledků vyplývá, že extrakt ze stonků vykazoval inhibiční účinek u některých vybraných mikroorganismů, ale extrakt u listů inhibici neprokázal.
Mikrobiologie vína
Valicová, Markéta ; Navrátilová, Jana (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem práce bylo zkoumání množství a složení mikroflóry v průběhu výroby červeného vína. Studie byla provedena ve třech vinařstvích Velkopavlovické vinařské oblasti, které se od sebe liší technologickými kroky. Již v průběhu nakvášení byly použity tři různé technologické postupy, které se lišily v uplatňování komerčních kvasinek a enzymů, a oxidu siřičitého. Tato vinařství se však od sebe liší také teplotou během alkoholového kvašení a uplatněním komerčních bakterií v období malolaktického kvašení. Z experimentálních výsledků vyplývá, že použití různých technologických postupů vede k rozdílům v počtu životaschopných buněk jak kvasinek tak i bakterií a celkového počtu mikroorganismů v průběhu nakvášení, alkoholového kvašení a malolaktického kvašení.
Ekologická produkce hroznů a výroba vína
Kalábová, Jana ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Teorie bakalářské práce je zaměřena na technologické postupy výroby vína a v současnosti velmi vyspělou produkci vín. Popisuje principy ekologického zemědělství a způsob ekologického pěstování vinné révy. V dalším bodě podává základní informace o vinné révě, která je důležitou surovinou pro výrobu vína. Poukazuje též na moderní ochranu ekologicky pěstovaných rostlin před houbovými chorobami a škůdci. Cílem experimentální části bylo zkoumání účinků vodného extraktu ze sušené šalvěje lékařské na růst jednotlivých mikroorganismů. Šalvěj lékařská obsahuje ochranné látky, účinné v prevenci boje proti škůdcům. Ze získaných výsledků vyplývá, že extrakt ze stonků vykazoval inhibiční účinek u některých vybraných mikroorganismů, ale extrakt u listů inhibici neprokázal.
Mikrobiologie vína
Valicová, Markéta ; Navrátilová, Jana (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Cílem práce bylo zkoumání množství a složení mikroflóry v průběhu výroby červeného vína. Studie byla provedena ve třech vinařstvích Velkopavlovické vinařské oblasti, které se od sebe liší technologickými kroky. Již v průběhu nakvášení byly použity tři různé technologické postupy, které se lišily v uplatňování komerčních kvasinek a enzymů, a oxidu siřičitého. Tato vinařství se však od sebe liší také teplotou během alkoholového kvašení a uplatněním komerčních bakterií v období malolaktického kvašení. Z experimentálních výsledků vyplývá, že použití různých technologických postupů vede k rozdílům v počtu životaschopných buněk jak kvasinek tak i bakterií a celkového počtu mikroorganismů v průběhu nakvášení, alkoholového kvašení a malolaktického kvašení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.