Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vyhodnocení kvalitativních parametrů mléka ve vybraném podniku
JANŮ, Vladimír
Cílem této práce bylo vyhodnocení mléčné produkce a kvality syrového kravského mléka na vybrané farmě. Byly vyhodnoceny bazénové a individuální vzorky mléka. Analýza bazénových vzorků mléka byla vypracovaná na základě dat poskytnutých od vybraného podniku. Data o parametrech kvality u individuálních vzorků mléka byla získána na základě laboratorního vyšetření odebraných vzorků. Z bazénových vzorků byl zjištěn vliv roku a kalendářního měsíce jako statisticky významný u hodnot počtu somatických buněk, celkového počtu mikroorganismů, bodu mrznutí, obsahu tuku, bílkovin, tukuprosté sušiny a laktózy a pH mléka. V individuálních vzorcích mléka byl zjištěn ve složení mléka vyšší obsah bílkovin a nižší obsah kyseliny citrónové, než je jejich obvyklý obsah v mléce. Z obsahu mastných kyselin v mléčném tuku byl stanoven nejvyšší obsah nasycených mastných kyselin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.