Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání různých technologií konzervace objemné píce ve vybraných podnicích.
NOVÁKOVÁ, Vladimíra
První část této bakalářské práce se zabývá popisem objemných krmiv. Je popsán jejich způsob sklizně, zásady, postupy při výrobě a způsob uskladnění. Zde je vylíčena konzervace biomasy pro senáž a seno. V první části jsou poznamenány a popsány senzorické vlastnosti sena a senáže. Dále jsou charakterizovány nejčastěji používané jeteloviny a traviny. Rozdělení senážních přípravků (aditiva), chemické složení krmiv, mikroorganismy konzervující rostlinnou biomasu, které jsou prospěšné a škodlivé pro konzervační proces. Na závěr i zmínka o kukuřičné siláži a objasnění vlivu konzervovaných krmiv pro hospodářská zvířata. Druhá část bakalářské práce se zabývá vlastním sledováním senzorických vlastností a laboratorní analýzy na kvalitu konzervované hmoty při různých způsobech konzervace senáže v senážní jámě, senáže v balíku a sena v balíku ve vybraných podnicích. Závěr obsahuje doporučení, která by mohla zlepšit kvalitu objemných krmiv - senáže a sena. Je třeba sledovat obsah sušiny v konzervované hmotě. U senáží přizpůsobit délku řezanky a intenzitu dusání (lisování) a případně použít vhodná silážní aditiva.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.