Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití některých méňě pěstovaných ovocných druhů pro zpracování
Střihavková, Dana
Bakalářská práce na téma "Využití některých méně pěstovaných ovocných druhů pro zpracování" se zaměřuje na zpracování tří netradičních ovocných druhů jako jsou hloh, mišpule a kdoule. Z těchto ovocných druhů bylo vyrobeno celkem 11 produktů, které byly vyhodnoceny při anonymním senzorickém hodnocení 15-ti respondenty. Při degustaci byla hodnocena kritéria jako chuť, vůně, vzhled, konzistence a celkový dojem. Nejlépe byly hodnotiteli přijaty výrobky z hlohu, poté z kdoulí a nejméně zaujaly produkty z mišpulí. Méně pěstované ovocné druhy mohou být bezesporu zajímavým zpestřením našeho jídelníčku a díky výraznému podílu nutričně cenných látek mohou obohatit sortiment výrobků z běžně pěstovaných ovocných druhů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.