Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Možnosti využití Ramanovy spektrometrie jednotkami Hasičského záchranného sboru.
Mičánková, Helena ; Osvald, Josef (oponent) ; Čáslavský, Josef (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na využití mobilního Ramanova spektrometru Ahura First Defender jednotkami Hasičského záchranného sboru.Cílem práce v teoretické části je popsat vznik a princip Ramanovy spektrometrie a teoretické možnosti jejího využití. Praktická část je zaměřena na analýzu neznámých látek v několika případových studiích, porovnání výsledků měření. V závěru práce je vyhodnocení výsledků měření a posouzení přínosu mobilního Ramanova spektrometru Ahura First Defender pro rychlou identifikaci neznámých nebezpečných látek jednotkami Hasičského záchranného sboru ČR.
Možnosti využití Ramanovy spektrometrie jednotkami Hasičského záchranného sboru.
Mičánková, Helena ; Osvald, Josef (oponent) ; Čáslavský, Josef (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na využití mobilního Ramanova spektrometru Ahura First Defender jednotkami Hasičského záchranného sboru.Cílem práce v teoretické části je popsat vznik a princip Ramanovy spektrometrie a teoretické možnosti jejího využití. Praktická část je zaměřena na analýzu neznámých látek v několika případových studiích, porovnání výsledků měření. V závěru práce je vyhodnocení výsledků měření a posouzení přínosu mobilního Ramanova spektrometru Ahura First Defender pro rychlou identifikaci neznámých nebezpečných látek jednotkami Hasičského záchranného sboru ČR.
Posouzení kvality piva v minipivovarech
JIRÁKOVÁ, Tereza
Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena přehledem metod, pomocí nichž je možno pivo analyzovat. V praktické částky je posuzována kvalita piv z minipivovaru na základě senzorické a instrumentální analýzy.Dále je v práci zpracováno dotazníkové šetření zaměřené na produkci a konzumaci piva v restauračních pivovarech.
Hodnocení senzorické jakosti mléčných produktů instrumentální a senzorickou analýzou
BLÁHOVÁ, Veronika
Senzorická jakost mléka a mléčných výrobků je v dnešní době kvalitních produktů velmi důležitým hodnocením a patří mezi ty nejstarší. Součástí analýzy je hodnocení barvy, vůně a chuti, textury. Bylo provedeno porovnání senzorické a instrumentální analýzy mléčných výrobků. Na základě zjištěných dat bylo vyhodnoceno, že senzorická analýza je stále nepostradatelnou součástí a zatím nebyl vyvinut přístroj, který by mohl nahradit lidské smyslové vnímání.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.