Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Základní parametry moštů révy vinné
Výmola, Tomáš
V této bakalářské práci byla po prostudování získaných domácích, tak i zahraničních zdrojů rozebraná tématika základní parametry moštu révy vinné, výrobě vína a následně k častým chorobám a vadám vína dochází již ve vinici, během zpracování hroznů, kvašení rmutu nebo i samotném véně během jeho zpracování nebo po následném plnění do lahví
Význam a řízení obsahu asimilovatelného dusíku v hroznových moštech
Ficová, Michaela
Diplomová práce na téma Význam a řízení obsahu asimilovatelného dusíku v hroznových moštech byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie a zahradnických produktů na Zahradnické fakultě v Lednici Mendelovy univerzity v letech 2016/2017. Práce je zaměřena na význam asimilovatelného dusíku v hroznových moštech s ohledem na odrůdu a stanoviště. V praktické části bylo formaldehydovou titrací měřeno množství asimilovatelného dusíku v moštech v pěti bílých odrůdách révy vinné ze dvou vinařských podoblastí. Dále bylo navýšeno množství asimilovatelného dusíku hydrogenfosforečnanem diamonným, síranem amonným a čtyřmi komerčními živnými solemi.
Inovované nápoje z hroznových moštů
Slaninová, Lucie
Diplomová práce byla vypracována v letech 2013/2015 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Diplomová práce pojednává o látkovém složení hroznových moštů s důrazem na fenolické složky a o metodách stanovení antioxidační aktivity, o technologii výroby ovocných šťáv a právních požadavcích na jejich kvalitu. V praktické časti, byly navrhnuty varianty hroznových moštů s přídavkem smrkové štěpky nebo jejich extraktů a stanoveny senzorické parametry, veškeré polyfenoly a antioxidační aktivita.
Vhodné odrůdy révy vinné pro výrobu bezalkoholických moštů
Nevěděl, Vít
Tato bakalářská práce se zabývá odrůdami a metodami mikrobiologické stabilizace, vhodnými k výrobě bezalkoholických moštů. Teoretická část se zabývá chemických složením hroznů révy vinné se zaměřením na aromatické látky. Dále byl vytvořen stručný přehled metod vhodných ke stabilizaci hroznových moštů. V experimentální části byl proveden pokus, při kterém bylo ze tří odrůd révy vinné vyrobeno dvanáct druhů moštů pomocí čtyř různých metod stabilizace. Mošty byly hodnoceny pomocí analytických parametrů a také pomocí senzorického hodnocení, použitím 100 bodového systému a navíc byl hodnocen aromatický profil moštů. K pokusu bylo vybrané vhodné statistické vyhodnocení a interpretovaný závěr o výhodách při použití jednotlivých metod stabilizace a použití jednotlivých odrůd pro výrobu hroznových moštů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.