Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vytvoření franchisingového konceptu v pohostinství
Šmídová, Michaela
Tato diplomová práce nabízí doporučení zahraničnímu franchisorovi ohledně vstupu na český trh s rychlým občerstvením. V teoretické části rozebrány výhody i nevýhody pro franchisora, franchisanta i společnost a jsou zde zmíněny finanční, daňové a právní aspekty franchisingu v České republice. Praktická část se věnuje otázkám, zdali je vhodné na český trh s rychlým občerstvením vstupovat, jakou formou a kde se nachází nejvhodnější místo pro první franchisovou provozovnu. Odpověď na tyto otázky poskytla analýza vnějšího prostředí a dotazníkové šetření. Praktické poznatky z této práce může využít zahraniční franchisor nabízející koncept z oblasti rychlého občerstvení k rozhodnutí o vstupu na český trh.
Franchising- eventual method of colaboration
Kovalská, Jana ; Švarc, Zbyněk (vedoucí práce) ; Koucká, Jiřina (oponent)
Práce přináší základní poznatky a principy fungování týkající se franchisingové podnikatelské metody. Teoreticky objasňuje cestu vedoucí k vytvoření franchisového systému, od vytvoření koncepce až po podpis franchisingové smlouvy. V úvodu práce zachycuje vývoj franchisingu od úplných prvopočátků, vysvětluje základní pojmy a podstatu franchisového podnikání, výhody a nevýhody, které zúčastněným subjektům přináší a stručně charakterizuje právní prostředí upravujícího franchising v ČR. Následuje podrobný popis, krok po kroku, který vede k vytvoření franchisového systému a podpisu franchisingové smlouvy. Práce se věnuje i obsahu franchisingové smlouvy, objasnění úlohy franchisových asociací a Etickému Kodexu při rozvoji tohoto typu podnikání.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.