Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv přísad na vlastnosti metakaolinového geopolymeru
Halasová, Kristýna ; Vyšvařil, Martin (oponent) ; Rovnaník, Pavel (vedoucí práce)
Geopolymery jsou amorfní až semikrystalické aluminosilikátové polymery, které vznikají z anorganických polykondenzačních reakcí pevného aluminosilikátového prekurzoru s alkalickým roztokem hydroxidu nebo křemičitanu. Takto vzniklé materiály vykazují větší trvanlivost, odolnost agresivnímu prostředí, odolnost vysokým teplotám a mnoho dalších pozitivních vlastností, díky kterým se jim v posledních letech věnuje velká pozornost nejen v oblasti stavebnictví. Tato práce se zabývá vlivem přísad běžně používaných do betonů a malt (plastifikační, superplastifikační, provzdušňující, napěňovací, odpěňovací, protismršťující, stabilizační) na chování metakaolinového geopolymeru v čerstvém i ztvrdlém stavu. Popisuje jejich vliv na reologické vlastnosti čerstvé směsi, pevnost v tlaku a tahu za ohybu po 28 dnech a objemovou hmotnost v čerstvém i ztvrdlém stavu.
Vliv přísad na vlastnosti metakaolinového geopolymeru
Halasová, Kristýna ; Vyšvařil, Martin (oponent) ; Rovnaník, Pavel (vedoucí práce)
Geopolymery jsou amorfní až semikrystalické aluminosilikátové polymery, které vznikají z anorganických polykondenzačních reakcí pevného aluminosilikátového prekurzoru s alkalickým roztokem hydroxidu nebo křemičitanu. Takto vzniklé materiály vykazují větší trvanlivost, odolnost agresivnímu prostředí, odolnost vysokým teplotám a mnoho dalších pozitivních vlastností, díky kterým se jim v posledních letech věnuje velká pozornost nejen v oblasti stavebnictví. Tato práce se zabývá vlivem přísad běžně používaných do betonů a malt (plastifikační, superplastifikační, provzdušňující, napěňovací, odpěňovací, protismršťující, stabilizační) na chování metakaolinového geopolymeru v čerstvém i ztvrdlém stavu. Popisuje jejich vliv na reologické vlastnosti čerstvé směsi, pevnost v tlaku a tahu za ohybu po 28 dnech a objemovou hmotnost v čerstvém i ztvrdlém stavu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.