Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Identifikace a charakterizace vybraných druhů bakterií mléčného kvašení
Trojánek, Zdeněk ; Špano,, Miroslav (oponent) ; Rittich, Bohuslav (vedoucí práce)
Mezi významné zástupce bakterií mléčného kvašení patří gram-pozitivní bakterie rodu Bifidobacterium. Jsou běžnou součástí střevní mikroflóry, kde pomáhají udržovat rovnováhu a zabraňují kolonizaci trávícího traktu patogenními mikroorganismy. Bifidobakterie jsou pro své probiotické účinky často používány k výrobě různých mléčných výrobků. K rychlé a přesné identifikaci bakterií rodu Bifidobacterium se v současné době používají molekulárně-biologické metody. V práci jsme se zaměřili na izolaci DNA a identifikaci bakterií rodu Bifidobacterium pomocí amplifikačních metod založených na polymerasové řetězové reakci (PCR). Dále bylo provedeno statistické vyhodnocení fingerprintů, získaných pomocí rep-PCR s primery (GTG)5.
Identifikace a charakterizace vybraných druhů bakterií mléčného kvašení
Trojánek, Zdeněk ; Špano,, Miroslav (oponent) ; Rittich, Bohuslav (vedoucí práce)
Mezi významné zástupce bakterií mléčného kvašení patří gram-pozitivní bakterie rodu Bifidobacterium. Jsou běžnou součástí střevní mikroflóry, kde pomáhají udržovat rovnováhu a zabraňují kolonizaci trávícího traktu patogenními mikroorganismy. Bifidobakterie jsou pro své probiotické účinky často používány k výrobě různých mléčných výrobků. K rychlé a přesné identifikaci bakterií rodu Bifidobacterium se v současné době používají molekulárně-biologické metody. V práci jsme se zaměřili na izolaci DNA a identifikaci bakterií rodu Bifidobacterium pomocí amplifikačních metod založených na polymerasové řetězové reakci (PCR). Dále bylo provedeno statistické vyhodnocení fingerprintů, získaných pomocí rep-PCR s primery (GTG)5.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.