Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety
HOSNEDLOVÁ, Barbora
Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit bližší informace týkající se motivace k tomuto způsobu krmení, druhu používaných mas a zacházení s ním, a (ii) mikrobiologicky zhodnotit dva druhy (kuřecí, hovězí) syrového masa během tří dnů skladování. Bylo zjištěno, že hlavním důvodem krmení BARF je, že je podle majitelů pro zvířata přirozenější a zdravější. Respondenti upřednostňují maso mražené (87 %), které před samotnou spotřebou uchovávají v chladničce a zkrmují nejdéle do tří dnů. Nejčastěji krmeným masem je hovězí a drůbeží (55 %). Více než polovina (58 %) oslovených respondentů používá stejné pomůcky na přípravu krmné dávky jako pro přípravu pokrmů v domácnosti. Mikrobiologickou analýzou krmného masa byl potvrzen nárůst celkového počtu mikroorganismů a počtu koliformních bakterií v průběhu tří dnů skladování v chladničce - u kuřecího masa byl tento nárůst od 6,3 log KTJ/g , resp. 4,8 log KTJ/g (1. den) do 8,3 log KTJ/g, resp. 6,4 log KTJ/g (poslední den), u hovězího masa od 6,5 log KTJ/g, resp. 4,3 log KTJ/g (1. den) do 8,3 log KTJ/g, resp. 5,5 log KTJ/g (poslední den). V krmném mase dochází při běžné délce skladování v chladničce k výraznému nárůstu počtu mikroorganismů, mezi nimiž mohou být i původci onemocnění lidí. Je proto nezbytné apelovat na zvýšení hygienické manipulace při tomto způsobu krmení, s čímž souvisí i lepší informovanost chovatelů o dané problematice.
Preciznost nakládky krmiva u taženého velkoobjemového míchacího krmného vozu
FOJT, Miroslav
Diplomová práce s názvem ,,Preciznost nakládky krmiva u taženého velkoobjemového míchacího krmného vozu" se v první části (teoretická část) zabývá chovem skotu, zejména pak problematikou distribuce krmiva, která je technologicky řešena v mnoha variantách. Druhá část práce (praktická) je věnována výběru dvou míchacích krmných vozů odlišné konstrukce, jejich charakteristice a popsání způsobu nakládání krmiva. Sledovaná data byla následovně vyhodnocena a zpracována do tabulek a grafů. Na závěr byly tyto dva odlišné míchací krmné vozy porovnány a posouzeny z hlediska preciznosti nakládky a ekonomiky.
Analýza výživy a ekonomických ukazatelů produkce mléka v daném zemědělském podniku
ZEMAN, Ondřej
V provozních podmínkách byl ve vybraném zemědělském podniku v roce 2015 a 2016 posuzován koncept výživy a užitkovost dojnic plemene holštýn, výroba krmiv pro dojnice a ekonomický aspekt produkce mléka v době klesajících výkupních cen této komodity. Součástí práce je zhodnocení negativního dopadu nízkého úhrnu srážek v roce 2015 v lokalitě sledovaného podniku na výrobu objemných krmiv a s tím spojené změny v krmných dávkách produkčních dojnic v roce 2016. Se změnou krmné dávky v roce 2016 byl zaznamenán meziroční pokles dojivosti o 1,92 litru mléka na kus a den. Pokles užitkovosti a tedy i dodávek tržního mléka do obchodní sítě v roce 2016 měl společně s nízkou výkupní cenou mléka přímý vliv na nízké ekonomické výnosy v oblasti produkce mléka a chovu dojeného skotu sledovaného podniku.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.