Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Perspektivy franchisingu v oblasti faremní produkce
KALTOUNKOVÁ, Jana
Cílem této práce bylo posoudit dosavadní zkušenosti franchisorů a franchisantů v oblasti faremní produkce v České republice. Výzkum probíhal kvalitativně formou standardizovaných rozhovorů u franchisorů a kvantitativně formou dotazníkového šetření u franchisantů.
Návrh farmářské výroby glukozového sirupu z pšenice
PAPANOVÁ, Hana
Výroba glukózového sirupu ( t.j. "škrobového syrobu") je v průmyslové výrobě dávno známa a provádí se zcela běžně kyselou hydrolýzou škrobu, bramborového a kukuřičného či pšeničného. Je to hustá kapalina ( 80% BG) obsahující až 95% glukózy v sušině a 3 - 5 % dextrinů 3 skupin ( t.j. amylo - erytro a achrodextrinů). Používá se při výrobě marmelád, limonád, bonbonů, perníku, likérů, jako náhražka medu a dále v průmyslu textilním, koželužském a v konzervárenském při výrobě ovocných konzerv. Bonbonový škrobový sirup má v sušině jen kolem 40% glukózy a 55 % dextrinů. V práci je řešen návrh užitného vzoru výroby glukózového (škrobového) sirupu nikoli ze škrobu, ale přímo z pšenice v primitivních podmínkách farmářské výroby.
Produkce masa z faremního chovu (skot, jelení a daňčí zvěř) v ČR
JEŽKOVÁ, Irena
V současné době se stále zvyšují nároky na hygienu a zdravotní nezávadnost potravin. Čím dál četnější spotřebitelské weby upozorňují na kvalitu či spíše ?nekvalitu? velkého množství potravinových produktů, masné výrobky nevyjímaje. Tyto trendy musí být nutně podpořeny odpovídající legislativou. A to legislativou nejen v rámci České republiky, ale i legislativou v rámci Evropské unie. Faremní produkce masa z hospodářských zvířat, mezi něž se od roku 1999 řadí i zástupci jelenovitých chovaní na farmách, má v rámci platné legislativy přísná pravidla, která je nutno bezpodmínečně dodržovat. To se týká i provozování porážky a bourárny masa přímo na farmě. Pro splnění těchto podmínek je, kromě jiného, třeba vytvořit na základě stávající legislativy systém HACCP pro porážku a bourání masa.
Malé faremní provozy - mlékárny
BOROVKOVÁ, Lucie
Diplomová práce představí problematiku malých faremních mlékáren na příkladu faremních provozů hospodařících na území Jihočeského kraje. Vymezí cíl práce zaměřený na zhodnocení aktuální situace v oblasti faremního zpracování mléka s ohledem na cíl Společné zemědělské politiky po roce 2013, tedy zvýšit efektivnost zemědělské produkce za účelem dosažení potravinové soběstačnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.