Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza interiéru vybraných gastronomických zařízeních
Kobza, Tomáš
Bakalářská práce se zabývá zpracováním analýzy interiéru dvou různých gastronomických provozů. V práci je zmíněna historie pohostinství, dále rozebírá jednotlivé druhy gastronomických zařízení, charakterizuje jednotlivé funkce personálu v pohostinství, uvádí různé druhy osvětlení, řeší typologii nábytku v pohostinství a jeho provázanost s interiérem. Dále se v práci rozebírají druhy komunikačních zón v interiéru, a veškeré vybavení baru a zápultí, včetně nástrojů a spotřebičů, které barman potřebuje ke své práci. Všechny tyto zmíněné aspekty jsou v práci popsány a rozebrány, jsou zde uvedené I jednotlivé návaznosti a spojitosti mezi nimi, které ve výsledku vytvářejí celkový funkční interiér. S ohledem na tyto poznatky je v práci provedena analýza dvou gastronomických subjektů s celkovým zhodnocením funkčnosti a vybavenosti interiéru. Dále jsou zde zpracované návrhy na vytvoření změn a úprav v interiéru ke zlepšení funkčnosti interiéru a ergonomie práce.
Analýza interiéru vybraných gastronomických zařízeních
Kobza, Tomáš
Bakalářská práce se zabývá zpracováním analýzy interiéru dvou různých gastronomických provozů. V práci je zmíněna historie pohostinství, dále rozebírá jednotlivé druhy gastronomických zařízení, charakterizuje jednotlivé funkce personálu v pohostinství, uvádí různé druhy osvětlení, řeší typologii nábytku v pohostinství a jeho provázanost s interiérem. Dále se v práci rozebírají druhy komunikačních zón v interiéru, a veškeré vybavení baru a zápultí, včetně nástrojů a spotřebičů, které barman potřebuje ke své práci. Všechny tyto zmíněné aspekty jsou v práci popsány a rozebrány, jsou zde uvedené I jednotlivé návaznosti a spojitosti mezi nimi, které ve výsledku vytvářejí celkový funkční interiér. S ohledem na tyto poznatky je v práci provedena analýza dvou gastronomických subjektů s celkovým zhodnocením funkčnosti a vybavenosti interiéru. Dále jsou zde zpracované návrhy na vytvoření změn a úprav v interiéru ke zlepšení funkčnosti interiéru a ergonomie práce.
Vliv pracovního prostředí na motivaci zaměstnanců
SLABOVÁ, Michaela
Má diplomová práce se zabývala tématem vlivu pracovního prostředí na motivaci zaměstnanců ve vybraném podniku a jejím cílem bylo stručně literárně uvést problematiku lidských zdrojů a podmínky personálního řízení, blíže osvětlit důležitost ergonomie práce a vliv pracovních podmínek na motivaci zaměstnanců a jejich následné možnosti odměňování. Metodika práce obsahovala rozhovory s pracovníky vybraného podniku, které byly potřebné pro zjištění primárních informací a následné dotazníkové šetření, kde byla problematika vlivu pracovních podmínek na motivaci a výkonnost pracovníků konkretizována. Výsledkem práce je navržení inovativních zlepšujících opatření, které povedou k pozitivním změnám v oblasti řízení lidských zdrojů a zlepšení nejen fyzického stavu pracovníků, ale také ke zvýšení jejich spokojenosti a motivace k podáváním co nejlepších pracovních výkonů nejen v současné době, ale v čase následujícím. Veškeré zlepšující návrhy jsou zpracovány i s přibližnou kalkulací nákladů pro případný zájem realizace, který společnost Unterer s.r.o. vřele projevila.
Ergonomie práce
Kučera, Pavel ; Stříteský, Marek (vedoucí práce) ; Němec, Otakar (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou ergonomie práce. Cílem práce je zmapovat a odhalit rizika plynoucích z nedodržování a porušování pravidel ergonomie práce a následně vytvořit doporučení, která by měla zlepšit pracovní podmínky a prostředí společnosti, tím zvýšit spokojenost zaměstnanců a efektivitu výrobního procesu. Pro ergonomickou analýzu byl zvolen výrobní závod Lear Corporation s.r.o. Práce se skládá z teoretické a analytické části. Teoretická část uvádí základní informaci o ergonomii práce. Analytická část pomocí dotazníků. REBA analýzy a checklistu hodnotí ergonomii práce ve vybraném podniku. V závěru práce jsou uvedena doporučení na základě zjištěných poznatků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.