Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kontrola konzistence informací extrahovaných z textu
Stejskal, Jakub ; Otrusina, Lubomír (oponent) ; Smrž, Pavel (vedoucí práce)
Tato práce je zaměřena na strojové techniky, které jsou využívány při zpracování přirozeného jazyka a extrakce informací z textu. Přibližuje obecné metody začínající zpracováním surového textu, až po extrakci vztahů ze zpracovaných jazykových konstrukcí a uvádí možnosti využití pro získaná relační data, které je možné vidět například u projektu DBpedia. Dalším milníkem této práce je návrh a realizace automatického systému pro extrakci informací o entitách, které nemají vlastní článek na anglické verzi Wikipedie. Práce představuje vytvořené algoritmy pro extrakci entit s vlastním jménem, ověření existence článků extrahovaných entit a nakonec samotnou extrakci informací o jednotlivých entitách, které lze využívat při kontrole konzistence informací. Na závěr je možné zhlédnout dosažené výsledky a návrhy dalšího vývoje vytvořeného systému.
Kontrola konzistence informací extrahovaných z textu
Stejskal, Jakub ; Otrusina, Lubomír (oponent) ; Smrž, Pavel (vedoucí práce)
Tato práce je zaměřena na strojové techniky, které jsou využívány při zpracování přirozeného jazyka a extrakce informací z textu. Přibližuje obecné metody začínající zpracováním surového textu, až po extrakci vztahů ze zpracovaných jazykových konstrukcí a uvádí možnosti využití pro získaná relační data, které je možné vidět například u projektu DBpedia. Dalším milníkem této práce je návrh a realizace automatického systému pro extrakci informací o entitách, které nemají vlastní článek na anglické verzi Wikipedie. Práce představuje vytvořené algoritmy pro extrakci entit s vlastním jménem, ověření existence článků extrahovaných entit a nakonec samotnou extrakci informací o jednotlivých entitách, které lze využívat při kontrole konzistence informací. Na závěr je možné zhlédnout dosažené výsledky a návrhy dalšího vývoje vytvořeného systému.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.