Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Technologie emulzní polymerace
Chadima, David ; Arvai, Tomáš (oponent) ; Kučera, František (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vlivem technologických parametrů na emulzní kopolymeraci methylmethakrylátu s n butylakrylátem. Teoretická část je zaměřena na vliv teploty, koncentrace iniciátoru, koncentrace emulgátoru, vliv rychlosti míchání a rychlosti dávkování na emulzní polymeraci. V experimentální části byl testován účinek koncentrace iontového a neiontového emulgátoru, účinek rychlosti míchání a koncentrace iniciátoru K2S2O8 na konverzi emulzní kopolymerace. Pro pozorování konverzí v různých časech kopolymerace byla použita metoda vážení sušiny. Metodou dynamického rozptylu světla byla stanovena a prezentována velikost polymerních částic připravených emulzí. Byla sledována stabilita připravených emulzí při změně iontové síly prostředí a zmrazovacích cyklech. Na základě experimentálních výsledků byly navrženy podmínky výroby polyakrylátového latexu.
Technologie emulzní polymerace
Chadima, David ; Arvai, Tomáš (oponent) ; Kučera, František (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vlivem technologických parametrů na emulzní kopolymeraci methylmethakrylátu s n butylakrylátem. Teoretická část je zaměřena na vliv teploty, koncentrace iniciátoru, koncentrace emulgátoru, vliv rychlosti míchání a rychlosti dávkování na emulzní polymeraci. V experimentální části byl testován účinek koncentrace iontového a neiontového emulgátoru, účinek rychlosti míchání a koncentrace iniciátoru K2S2O8 na konverzi emulzní kopolymerace. Pro pozorování konverzí v různých časech kopolymerace byla použita metoda vážení sušiny. Metodou dynamického rozptylu světla byla stanovena a prezentována velikost polymerních částic připravených emulzí. Byla sledována stabilita připravených emulzí při změně iontové síly prostředí a zmrazovacích cyklech. Na základě experimentálních výsledků byly navrženy podmínky výroby polyakrylátového latexu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.