Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Komerční centrum Miris Garden v Chorvatsku
Hlavinková, Kateřina ; Bažant, Lukáš (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je zhotovení projektové dokumentace pro stavební povolení a části dokumentace pro provádění stavby na základě zadání, které bylo poskytnuto v předmětu AG032 – Ateliér architektonické tvorby IV. v zimním semestru třetího ročníku na téma veřejné stavby. Studie se zabývá návrhem novostavby komerčního centra do plánovaného resortu v Chorvatsku. Jedná se o třípodlažní budovu, která je částečně zapuštěná do terénu. Svým tvarem i umístěním co nejvíce respektuje stavební parcelu a její okolí. Objekt je složen ze tří funkčních celků. Hlavním z nich je komerční centrum, ve kterém se nachází několik prodejen, restaurací, bar, bistro a mnoho dalších provozů. Budova elipsy, která bude primárně využívána pro odpočinek a relaxaci. Posledním celkem je budova administrativy, ta slouží pouze pro zaměstnance resortu. Všechny tyto části jsou propojeny hlavní komunikací komerčního centra, kterou je výrazný dřevěný ochoz, ten je umístěn na jižní část budovy a nabízí ze všech provozů i samotného ochozu krásný výhled na moře.
Postup výroby konferenčního stolku
Rehák, Andrej ; Varhaník, Matúš (oponent) ; Koppová, Aneta (vedoucí práce)
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom a opisom jednotlivých procesov výroby konferenčného stolíka. Obsahuje zhrnutie dnešných trendov výroby stolíkov, návrh vlastného originálneho dizajnu a vhodných konštrukčných spojov. Ďalej je práca zameraná na výber vhodných výrobných technológií, použitých strojov a nástrojov pre výrobu navrhnutého výrobku. Súčasťou práce je potrebná výkresová dokumentácia, výrobný postup zvolenej súčiastky a fotografie zo samotnej výroby.
Stanovení pružnostních a pevnostních charakteristik dřeva v čerstvém stavu
Ressler, Ondřej
Tématem této bakalářská práce bylo zjišťování mechanických vlastností dřeva v čerstvém stavu. Zjišťované mechanické vlastnosti dřeva byly zkoumány na dřevě dubu letního (Quercus robur L.). K experimentům, byly zajištěny tři kmeny dubu, ze kterých se vyrobily vzorky. Stanovení pružnostních a pevnostních charakteristik bylo zjišťováno destruktivní metodou za pomocí univerzálního stroje ZWICK Z050. Destruktivní metody zahrnovaly zkoušky v tlaku, tahu a ohybu. U těchto zkoušek se stanovily fyzikální vlastnosti (hustota a vlhkost), meze pevnosti a moduly pružnosti. Zjišťované mechanické vlastnosti dubu byly stanoveny pro dva vlhkostní stavy. Statistickými testy bylo ověřeno, že jádrové dřevo má větší pevnost než bělové dřevo. Ve výsledku byla prokázána korelace mezi vlhkostí a mezí pevnosti a modulem pružnosti v ohybu, vlhkostí a mezí pevnosti a modulem pružnosti v tahu napříč vláken a dále korelace hustoty a meze pevnosti a modulu pružnosti v ohybu.
Postup výroby konferenčního stolku
Rehák, Andrej ; Varhaník, Matúš (oponent) ; Koppová, Aneta (vedoucí práce)
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom a opisom jednotlivých procesov výroby konferenčného stolíka. Obsahuje zhrnutie dnešných trendov výroby stolíkov, návrh vlastného originálneho dizajnu a vhodných konštrukčných spojov. Ďalej je práca zameraná na výber vhodných výrobných technológií, použitých strojov a nástrojov pre výrobu navrhnutého výrobku. Súčasťou práce je potrebná výkresová dokumentácia, výrobný postup zvolenej súčiastky a fotografie zo samotnej výroby.
Obohacování nápojů přídavkem antioxidantů
Šulganová, Simona
Diplomová práce na téma obohacování nápojů přídavkem antioxidantů byla zpracována na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů v letech 2014-2016. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány antioxidanty, volné radikály, antioxidační kapacita, způsoby měření antioxidantů v potravinách dále vybrané nápoje obsahující antioxidanty jako jsou ovocné šťávy, čaje, víno a pivo. Také je zde popsána chemická stavba dřeva. Praktická část se týká měření antioxidační kapacity pomocí metod DPPH a FRAP a obsahu polyfenolických látek ve vzorcích destilátu s extrahovaným dubovým dřevem sušeným při několika teplotách, a porovnání těchto vzorků s komerčním vzorkem Následně senzorická analýza těchto vzorků. metodamy bylo zjištěno, že destiláty lze výrazně opbohatit přídavkem dřeva především pak dřeva sušeného při 175° C. Senzorická analýza prokázala, že obohacením destilátu přídavkem dubových třísek lze výrazně zlepšit kvalitu původního destilátu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.