Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Falšované potraviny a způsoby jejich detekce
Rajsiglová, Kristýna
Tato práce se zabývá falšováním potravin a metodami jejich detekce. V práci jsou uvedeny také legislativní požadavky na jednotlivé komodity. K často falšovaným potravinám patří maso a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, tuky a jedlé oleje, kakao a čokoláda, víno a lihoviny, med a káva. K detekci falšovaných potravin se nejčastěji využívá PCR reakce, plynové a kapalinové chromatografie, infračervené a Ramanovy spektroskopie. Dále jsou v této práci uvedeny falšované potraviny, které byly zachyceny Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí vletech 2018-2022. Celkem bylo odhaleno 451 falšovaných potravin, z nichž se nejčastěji vyskytovalo víno, maso a masné výrobky a potravinové doplňky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.