Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Aktuální stav ekologické produkce, výroby a dostupnosti biopotravin v Ústeckém kraji
Malá, Karolína
Bakalářská práce na téma Aktuální stav ekologické produkce, výroby a dostupnosti bio-potravin v Ústeckém kraji popisuje principy, cíle a přínosy ekologického zemědělství, certifikaci, kontrolu a výrobu biopotravin. Experimentální část zahrnuje přehledy produ-centů biopotravin v Ústeckém kraji a zpracovaný přehled výrobců v Ústí nad Labem. Hlavním cílem bylo zjištění výroby a dostupnosti biopotravin, cenový monitoring jed-notlivých položek a jejich srovnání s konvenčními potravinami. Závěr tvoří srovnání cen vybraných položek v konkrétních obchodech a porovnání s cenami z minulých let.
Aktuální stav ekologického zemědělství a bioprodukce ve vybraném regionu Jihomoravského kraje - okres BLANSKO
Vitouchová, Michaela
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ekologického zemědělství se zaměřením na vyhodnocení aktuálního stavu na území Jihomoravského kraje. Cílem je zjištění současné úrovně ekologické produkce v jednotlivých okresech a jejich vzájemná komparace vzhledem k velikosti a struktuře obhospodařovaných ploch a počtu registrovaných ekologických podnikatelů. Následně se práce detailněji věnuje okresu Blansko. Z informací získaných prostřednictvím dotazníkového šetření popisuje způsoby uplatnění ekologické produkce z místních farem a mapuje tak dostupnost bioproduktů a biopotravin pro konečného spotřebitele. U několika vybraných subjektů s pomocí SWOT analýzy vyhodnotí jejich podnikatelské aktivity spojené s konečnou úpravou a distribucí své výroby.
Charakteristika dostupnosti biopotravin a zmapování možností veřejného stravování v regionu Brno-město
Borovanová, Kateřina
Bakalářská práce s názvem "Charakteristika dostupnosti biopotravin a zmapování možností veřejného stravování v regionu Brno-město" se zabývá problematikou dostupnosti biopotravin a možnostmi bio stravování v lokalitě Brno-město. V první části jsou charakterizovány obecné pojmy jako ekologické zemědělství, bioprodukt, bio-potravina a základní principy výroby. Dále je popsán systém značení a certifikace biopotravin, základní kategorie vyráběného sortimentu a současný stav produkce a spo-třeby biopotravin v České republice a ve státech Evropské Unie. V experimentální části práce bylo zjištěno, že v Jihomoravském kraji je aktuálně 100 výrobců biopotravin a nejvíce z nich v okrese Břeclav, kde se vyrábí hlavně víno z vinných hroznů. Dostup-nost biopotravin v lokalitě Brno-město je dostatečná, značí o tom různá prodejní místa, popsaná v bakalářské práci. Z výsledků dotazníkového šetření, které bylo provedeno mezi zákazníky bio restaurací vyplývá, že tato skupina má o biopotravinách povědomí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.