Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Řezná keramika a její efektivní využití
Prášek, Vladimír ; Sedlák, Josef (oponent) ; Humár, Anton (vedoucí práce)
Charakteristika řezné keramiky, vývoj, rozdělení, popis výroby a výchozí mate-riály, základní fyzikálně-mechanické vlastnosti. Sortiment výrobků domácích a světových producentů řezných nástrojů. Doporučené pracovní podmín-ky.Technicko-ekonomické hodnocení.
Ověření drsnosti povrchu po frézování nástrojem s VBD doporučenými řeznými podmínkami
Novotný, Vojtěch ; Fiala, Zdeněk (oponent) ; Zemčík, Oskar (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na praktické testování výměnných břitových destiček. Nejprve je zde teoretický rozbor problémů týkajících se hlavních testovaných částí. Zejména je zde popsán úvod do čelního frézování, struktury povrchu po frézování a opotřebení řezného nástroje. Následuje návrh experimentu, který přesně vymezuje použitý stroj, nástroj, výměnné břitové destičky, řezné podmínky, materiál pro testování a základní kritéria experimentu. V poslední části je zaznamenán výsledek testů a jsou navrženy optimální hodnoty pro řezné rychlosti.
Slinuté karbidy a jejich efektivní využití
Dembek, Jiří ; Sedlák, Josef (oponent) ; Humár, Anton (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřena na řezné nástroje vyráběné ze slinutých karbidů. Charakterizuje značení, výrobu a vlastnosti nepovlakovaných a povlakovaných slinutých karbidů a přibližuje nejnovější trendy v povlakování. Cílem této práce je porovnání sortimentu dvou významných světových výrobců a jednoho českého výrobce, z hlediska používaných technologií výroby, mikrostruktury produktů, typů povlaků, metod povlakování a možnosti jejich použití. Ze získaných technických poznatků, byly vyhodnoceny a porovnány pracovní podmínky, které vybraní výrobci doporučují pro efektivní soustružnické aplikace svých nástrojů. Doporučené řezné rychlosti byly zjišťovány pro určitý typ obráběného materiálu dle ISO, šířky záběru ostří a pro určité hodnoty posuvů na otáčku.
Slinuté karbidy a jejich efektivní využití
Dembek, Jiří ; Sedlák, Josef (oponent) ; Humár, Anton (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřena na řezné nástroje vyráběné ze slinutých karbidů. Charakterizuje značení, výrobu a vlastnosti nepovlakovaných a povlakovaných slinutých karbidů a přibližuje nejnovější trendy v povlakování. Cílem této práce je porovnání sortimentu dvou významných světových výrobců a jednoho českého výrobce, z hlediska používaných technologií výroby, mikrostruktury produktů, typů povlaků, metod povlakování a možnosti jejich použití. Ze získaných technických poznatků, byly vyhodnoceny a porovnány pracovní podmínky, které vybraní výrobci doporučují pro efektivní soustružnické aplikace svých nástrojů. Doporučené řezné rychlosti byly zjišťovány pro určitý typ obráběného materiálu dle ISO, šířky záběru ostří a pro určité hodnoty posuvů na otáčku.
Ověření drsnosti povrchu po frézování nástrojem s VBD doporučenými řeznými podmínkami
Novotný, Vojtěch ; Fiala, Zdeněk (oponent) ; Zemčík, Oskar (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na praktické testování výměnných břitových destiček. Nejprve je zde teoretický rozbor problémů týkajících se hlavních testovaných částí. Zejména je zde popsán úvod do čelního frézování, struktury povrchu po frézování a opotřebení řezného nástroje. Následuje návrh experimentu, který přesně vymezuje použitý stroj, nástroj, výměnné břitové destičky, řezné podmínky, materiál pro testování a základní kritéria experimentu. V poslední části je zaznamenán výsledek testů a jsou navrženy optimální hodnoty pro řezné rychlosti.
Řezná keramika a její efektivní využití
Prášek, Vladimír ; Sedlák, Josef (oponent) ; Humár, Anton (vedoucí práce)
Charakteristika řezné keramiky, vývoj, rozdělení, popis výroby a výchozí mate-riály, základní fyzikálně-mechanické vlastnosti. Sortiment výrobků domácích a světových producentů řezných nástrojů. Doporučené pracovní podmín-ky.Technicko-ekonomické hodnocení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.