Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Směsí pro výrobu bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny
Suráková, Lenka
Cílem diplomové práce bylo navrhnout směsi pro výrobu bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny. V rámci pekařského pokusu bylo navrženo 18 receptur. Byly upečeny dalamánky se dvěma typy hydroxypropylmethylcelulózy (HPMC) s přídavkem pšeničné vlákniny WF 200 a WF 600 a ovesné vlákniny HF 600 v množství 2 %, 5 % a 7 %. Posouzení kvality dalamánků zahrnovalo senzorické hodnocení, měření tvrdosti pomocí TIRA TESTU, měření objemu dalamánků, výpočet ztráty pečením a poměrového čísla. Výsledky všech hodnocení byly statisticky a graficky zpracovány. Jako nejvhodnější receptura byl vyhodnocen vzorek se 2 % pšeničné vlákniny s délkou vlákna 600 mikrometrů s použitím HPMC typ E a vzorek se 7 % pšeničné vlákniny s délkou vlákna 200 mikrometrů s použitím HPMC typ K. Tyto vzorky byly průkazně vyhodnoceny v senzorickém hodnocení jako nejlepší (p < 0,05).
Druhy vláknin a jejich využití v pekárenském a pečivárenském průmyslu
Premusová, Klára
V bakalářské práci je charakteristika vlákniny, její rozdělení, význam potravní vlákniny pro člověka, zdroje a využití v potravinářství. Podstatná část zahrnuje především význam vlákniny po stránce zdravotní, nedostatek nebo nadbytek vlákniny, doporučený denní příjem, rozdělení vlákniny a charakteristiku jednotlivých složek. V další části jsou popsány zdroje vlákniny, vlastnosti a využití vlákniny VITACEL. V poslední části je popsáno různé využití vlákniny v potravinářském průmyslu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.