Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení výrobku z chmelových výhonků
Heinereichová, Iva
Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením, měřením barvy a pH u šesti šarží výrobku z chmelových výhonků, které se mezi sebou lišily dnem sklizně a pasterace, máčením ve vodě přes noc a opakovanou pasterací. Mladé výhonky chmele byly sbírány v první polovině dubna. Jednalo se o pasterovaný výrobek z nakládaných chmelových výhonků ve sladkokyselém nálevu. Z výsledků senzorické analýzy vyplývá, že v případě chmelových výhonků mezi jednotlivými šaržemi byl u řady deskriptorů zaznamenán statisticky významný rozdíl (P<0,05). U nálevů nebyly zaznamenány rozdíly mezi šaržemi. Rozdíl mezi šaržemi byl pouze u deskriptoru čirost nálevu. Na senzorickou jakost výrobku z chmelových výhonků mohl mít vliv termín sklizně výhonků. Máčení výhonků přes noc ve vodě zhoršovalo texturu a barvu výhonků stejně jako dlouhodobé působení pasterační teploty.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.