Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Praktická funkce "soudkovitých nádob" ze sklonku doby bronzové. Experimentální výroba a užití specifického keramického tvaru.
KADLEČÍKOVÁ, Barbora
Práce se zabývá soudkovitými nádobami, objevujícími se v mladší a pozdní době bronzové. Je rozdělena na teoretickou a experimentální část. Teoretická část se zaměřuje na stav poznání soudkovitých nádob, jejich formální definici a podobné tvary z jiných období. V další části jsou rozebírány jednotlivé hypotézy, týkající se jejich praktického využití. Experimentální část se týká výroby a výpalu nádob a stloukání másla.
Charakter komoditní vertikály mléko - mléčné produkty
Bínová, Alice
Bakalářská práce se věnuje charakteristice komoditní vertikály mléka a mléčných výrobků v rámci agrobyznysu v České republice. V práci je vysvětlena komoditní vertikála obecně se zaměřením na komoditu s mlékem. Analyzuje a hodnotí stavy dojného skotu, produkci syrového mléka, nákup syrového mléka mlékárnami, spotřebu polotučného mléka a másla a jejich cenové hladiny v jednotlivých agrárních trzích od roku 2010–2020. Je zde uvedena charakteristika a popis výroby vybraných mléčných výrobků a zároveň popisuje mlékárenský sektor v České republice. Na základě zjištěných výsledků je v práci vyhodnocena soběstačnost v mlékárenském průmyslu, kdy je možnost navýšit vývoz mléka a mléčných výrobků do zahraničí. Cenové hladiny této komodity jsou určovány podle celosvětových cen, u kterých je naše syrové mléko pod průměrem ceny Evropské unie.
Mléčné výrobky ve výživě člověka, legislativní značení v ČR; informovanost a preference spotřebitelů
Dovolová, Barbora ; Kudlová, Eva (vedoucí práce) ; Dostálová, Jana (oponent)
Tato bakalářská práce hodnotí značení mléčných výrobků na našem trhu, a to na základě požadavků stanovených českou legislativou. Sleduje také chuťové preference spotřebitelů a jejich zájem a informovanost týkající se značení mléčných výrobků. V teoretické části je pojednáno o historii mlékárenství a o významu mléčných výrobků ve výživě člověka. Další kapitoly uvádí jednotlivé mléčné produkty, u nichž je vždy popsána výroba, rozdělení na druhy a značení. Praktická část odhaluje, zda jsou etikety mléčných výrobků označovány v souladu s českou legislativou. Výsledky jsou prezentovány formou obrázkovo-tabulkového atlasu. Dále práce zkoumá, zda se dospělá veřejnost zajímá o značení mléčných výrobků, jak se v sortimentu orientuje, a které mléčné výrobky lidé v konzumaci preferují. Hodnocení výrobků bylo provedeno ve 2 velkých obchodních řetězcích v Jablonci nad Nisou fotografickým zdokumentováním. Bylo zjištěno, že většina výrobců označuje mléčné produkty správným způsobem. Zjištěné odchylky se týkaly většinou výživových údajů nebo značení alergenů. Jedná se o poměrně novodobé požadavky, ale jistě velmi důležité. Dotazníkovým šetřením bylo zjištěno, že 68 % lidí dobrovolně čte údaje uvedené na mléčných výrobcích. Většina dotázaných konzumuje především mléko, jogurty a tvrdé sýry. Výzkum také ukázal, že orientace...
Mléčné výrobky ve výživě člověka, legislativní značení v ČR; informovanost a preference spotřebitelů
Dovolová, Barbora ; Kudlová, Eva (vedoucí práce) ; Dostálová, Jana (oponent)
Tato bakalářská práce hodnotí značení mléčných výrobků na našem trhu, a to na základě požadavků stanovených českou legislativou. Sleduje také chuťové preference spotřebitelů a jejich zájem a informovanost týkající se značení mléčných výrobků. V teoretické části je pojednáno o historii mlékárenství a o významu mléčných výrobků ve výživě člověka. Další kapitoly uvádí jednotlivé mléčné produkty, u nichž je vždy popsána výroba, rozdělení na druhy a značení. Praktická část odhaluje, zda jsou etikety mléčných výrobků označovány v souladu s českou legislativou. Výsledky jsou prezentovány formou obrázkovo-tabulkového atlasu. Dále práce zkoumá, zda se dospělá veřejnost zajímá o značení mléčných výrobků, jak se v sortimentu orientuje, a které mléčné výrobky lidé v konzumaci preferují. Hodnocení výrobků bylo provedeno ve 2 velkých obchodních řetězcích v Jablonci nad Nisou fotografickým zdokumentováním. Bylo zjištěno, že většina výrobců označuje mléčné produkty správným způsobem. Zjištěné odchylky se týkaly většinou výživových údajů nebo značení alergenů. Jedná se o poměrně novodobé požadavky, ale jistě velmi důležité. Dotazníkovým šetřením bylo zjištěno, že 68 % lidí dobrovolně čte údaje uvedené na mléčných výrobcích. Většina dotázaných konzumuje především mléko, jogurty a tvrdé sýry. Výzkum také ukázal, že orientace...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.