Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 28 záznamů.  začátekpředchozí19 - 28  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv mykotoxinů ve výživě skotu
Hulík, Michal
Experiment spočíval v přidávání přípravku na bázi 1,3 a 1,6 beta-glukanů do směsné krmné dávky (TMR), která byla pravidelně testována na obsah důležitých mykotoxinů, s cílem zjistit, zda má tento přípravek pozitivní vliv na zdraví dojnic a také zda tento přípravek může eliminovat negativní vliv mykotoxinů v krmivu. Během čtyřměsíčního pokusu byla šesti skupinám dojnic v provozní stáji Agrodružstva Sebranice střídavě podávána standardní krmná směs střídavě s a bez výše popsané přídavné látky, přičemž byly sledovány jejich zdravotní stav, procento zabřezávání a dojivost. Co se týče zdravotního stavu, konkrétně výskytu mastitid u dojnic, nebyl zaznamenán žádný významný trend. Průměrná mléčná užitkovost dojnic krmených obohaceným krmivem (30,2 kg/den) byla nepatrně nižší v porovnání s kontrolními skupinami (31 kg/den, oba výsledky P<0,001), nicméně obsah tuku v mléce dojnic krmených obohaceným krmivem byl výrazně vyšší 4,02 % oproti 3,79 %. U dojnic, jimž byla podávána krmná směs s přídavkem na bázi 1,3 a 1,6 beta-glukanů, byl zaznamenán nárůst v průměrné míře zabřezávání (62,25 % se směrodatnou odchylkou 14,4 %) i její stabilitě (u dojnic z kontrolní skupiny byla průměrná míra zabřezávání 42,95 % a její směrodatná odchylka 21,1 %), tento nárůst také přetrval i po vysazení přípravku z krmiva.
Optimalizace varného procesu piva s přídavkem netradičních surovin
Hájek, Jakub
Předkládaná diplomová práce na téma "Optimalizace varního procesu piva s přídavkem netradičním surovin" se zaměřuje na možnosti využití nopálové mouky pro výrobu piva. Úvodní část literární rešerše je zaměřena na základní a netradiční suroviny pro výrobu piva a je zde blíže charakterizován nopal (Opuncia ficus-indica). Další část rešerše je věnována problematice výroby piva. Na závěr rešerše je probírána problematika neškrobových polysacharidů v pivovarnictví. Pro praktickou část byly v domácím mikropivovaru uvařeny vzorky piv s různou koncentrací nopálové mouky. Během varního procesu byly odebírány vzorky sladin pro měření viskozity. Vzorky piv byly hodnoceny na automatickém analyzátoru Fermentoflash, byla u nich měřena dynamická viskozita a provedeno senzorické hodnocení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 28 záznamů.   začátekpředchozí19 - 28  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.