Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Účinky obhospodařování půdy na fyzikální kvalitu podpovrchové vrstvy půdy
Komárková, Markéta ; Doležal, Petr (oponent) ; Kameníčková, Ivana (vedoucí práce)
V bakalářské práci se hodnotí vliv různého zpracování půdy na fyzikální kvalitu podpovrchových vrstev půdy. Experimentální výzkum probíhal v blízkosti obce Šakvice na dvou vybraných plochách, které byly zpracované klasickým způsobem, tj. s orbou. Na jednu ze sledovaných ploch byla aplikována podpůrná látka PRP SOL. Neporušené vzorky půdy byly odebírány ve třech hloubkách půdy: 0,1, 0,2 a 0,3 m. Odběry byly prováděny 13. 5. 2009 a 10. 9. 2009 ve vegetačním období pěstované plodiny. Vybrané fyzikální parametry půdy, tj. objemová hmotnost půdy, pórovitost, rozdělení pórů, momentální obsah vody a vzduchu byly stanoveny standardními analytickými metodami. Výsledky jednoletého výzkumu neprokázaly výrazný vliv podpůrné látky PRP SOL na fyzikální kvalitu podpovrchových vrstev půdy na sledované ploše.
Účinky obhospodařování půdy na fyzikální kvalitu podpovrchové vrstvy půdy
Komárková, Markéta ; Doležal, Petr (oponent) ; Kameníčková, Ivana (vedoucí práce)
V bakalářské práci se hodnotí vliv různého zpracování půdy na fyzikální kvalitu podpovrchových vrstev půdy. Experimentální výzkum probíhal v blízkosti obce Šakvice na dvou vybraných plochách, které byly zpracované klasickým způsobem, tj. s orbou. Na jednu ze sledovaných ploch byla aplikována podpůrná látka PRP SOL. Neporušené vzorky půdy byly odebírány ve třech hloubkách půdy: 0,1, 0,2 a 0,3 m. Odběry byly prováděny 13. 5. 2009 a 10. 9. 2009 ve vegetačním období pěstované plodiny. Vybrané fyzikální parametry půdy, tj. objemová hmotnost půdy, pórovitost, rozdělení pórů, momentální obsah vody a vzduchu byly stanoveny standardními analytickými metodami. Výsledky jednoletého výzkumu neprokázaly výrazný vliv podpůrné látky PRP SOL na fyzikální kvalitu podpovrchových vrstev půdy na sledované ploše.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.