Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vinařství Lahofer
Čech, Richard ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (oponent) ; Pavlovský, Tomáš (vedoucí práce) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu vytvořeného v letním semestru 2. ročníku bakalářského studia. Tématem ateliérové práce bylo vytvoření studie novostavby Vinařství Lahofer. Řešené území spadá pod katastrální území obce Dobšice u Znojma. Jedná se o krajinu s jemným terénním reliéfem sloužící převážně k hospodářským účelům. Řešená parcela se nachází na jihozápadním svahu a tvoří lichoběžníkový stavební pozemek osázený vinicemi. Parcela je ze dvou stran ohraničena silnicemi II. a III. třídy spojující stavební pozemek s obcemi Dobšice a Suchohrdly. Záměrem bylo vytvoření výrobního objektu na produkci vína s možností jeho skladování s roční produkcí až 60 000 lahví se všemi potřebnými přidruženými provozy včetně administrativního zázemí. Součástí návrhu jsou také prostory pro širokou veřejnost, a to reprezentativní a degustační prostory, restaurační zařízení s venkovním posezením a hygienické zázemí pro návštěvníky i zaměstnance. Výroba vína v takovémto velkém rozsahu se dá skoro označit za průmyslovou, z čehož vyplívá hlavní myšlenka návrhu. Základním principem přístupu k tvorbě tohoto projektu je hledání ideálního tvaru pro výrobní prostory, což v nadneseném slova smyslu i v historickém kontextu co se týče průmyslových výrobních staveb je silueta pilových střech. Materiálové pojetí stavby je založeno na vizuálním i logickém oddělení výrobních prostorů od veřejně přístupných, čehož je docíleno použitím nerezového fasádního obkladu pro výrobní provoz, který charakterizuje prostředí ve kterém výroba vína vzniká a fasádního obkladu z patinující oceli Cor-Ten pro veřejně přístupný provoz, který charakterizuje věčné zrání vína.
Ekonomická a strategická analýza Vinařství LAHOFER, a.s a návrhy na zlepšení zjištěného stavu
Křemečková, Tereza ; Lancouch, Stanislav (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá celkovou analýzou firmy Vinařství LAHOFER, a.s.. Práce obsahuje analýzy SLEPTE, Porterův pětifaktorový model, fundamentální analýzu, Kralickův Quick test, vybrané ukazatele finanční analýzy a SWOT analýzu. Na základě zpracování těchto analýz jsou navržena doporučení, která by mohla zlepšit stávající situaci firmy.
Analysis of financial performance of the selected enterprise
Mrkosová, Kateřina
Bakalářská práce je zaměřena na finanční situaci Vinařství Lahofer a.s. a jeho umístění v regionu. V teoretické části je použita literatura o finanční analýze, jejích zdrojích dat, metodách a indikátorech nezbytných pro výpočet firemní situace. Dále jsou vysvětleny pojmy region a regionální rozvoj. Praktická část obsahuje popis firmy a její konkurence na trhu. Cíl práce je splněn pomocí výpočtů finanční analýzy v letech 2009 až 2013. Je zde představen konkrétní region, kde se společnost nachází, a také jeho rozvojové faktory. Výsledky jsou následně shrnuty a pro společnost jsou navržena doporučení pro její zlepšení.
Vinařství Lahofer
Čech, Richard ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (oponent) ; Pavlovský, Tomáš (vedoucí práce) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu vytvořeného v letním semestru 2. ročníku bakalářského studia. Tématem ateliérové práce bylo vytvoření studie novostavby Vinařství Lahofer. Řešené území spadá pod katastrální území obce Dobšice u Znojma. Jedná se o krajinu s jemným terénním reliéfem sloužící převážně k hospodářským účelům. Řešená parcela se nachází na jihozápadním svahu a tvoří lichoběžníkový stavební pozemek osázený vinicemi. Parcela je ze dvou stran ohraničena silnicemi II. a III. třídy spojující stavební pozemek s obcemi Dobšice a Suchohrdly. Záměrem bylo vytvoření výrobního objektu na produkci vína s možností jeho skladování s roční produkcí až 60 000 lahví se všemi potřebnými přidruženými provozy včetně administrativního zázemí. Součástí návrhu jsou také prostory pro širokou veřejnost, a to reprezentativní a degustační prostory, restaurační zařízení s venkovním posezením a hygienické zázemí pro návštěvníky i zaměstnance. Výroba vína v takovémto velkém rozsahu se dá skoro označit za průmyslovou, z čehož vyplívá hlavní myšlenka návrhu. Základním principem přístupu k tvorbě tohoto projektu je hledání ideálního tvaru pro výrobní prostory, což v nadneseném slova smyslu i v historickém kontextu co se týče průmyslových výrobních staveb je silueta pilových střech. Materiálové pojetí stavby je založeno na vizuálním i logickém oddělení výrobních prostorů od veřejně přístupných, čehož je docíleno použitím nerezového fasádního obkladu pro výrobní provoz, který charakterizuje prostředí ve kterém výroba vína vzniká a fasádního obkladu z patinující oceli Cor-Ten pro veřejně přístupný provoz, který charakterizuje věčné zrání vína.
Ekonomická a strategická analýza Vinařství LAHOFER, a.s a návrhy na zlepšení zjištěného stavu
Křemečková, Tereza ; Lancouch, Stanislav (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá celkovou analýzou firmy Vinařství LAHOFER, a.s.. Práce obsahuje analýzy SLEPTE, Porterův pětifaktorový model, fundamentální analýzu, Kralickův Quick test, vybrané ukazatele finanční analýzy a SWOT analýzu. Na základě zpracování těchto analýz jsou navržena doporučení, která by mohla zlepšit stávající situaci firmy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.