|
Vinařství Lahofer
Čech, Richard ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (oponent) ; Pavlovský, Tomáš (vedoucí práce) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu vytvořeného v letním semestru 2. ročníku bakalářského studia. Tématem ateliérové práce bylo vytvoření studie novostavby Vinařství Lahofer. Řešené území spadá pod katastrální území obce Dobšice u Znojma. Jedná se o krajinu s jemným terénním reliéfem sloužící převážně k hospodářským účelům. Řešená parcela se nachází na jihozápadním svahu a tvoří lichoběžníkový stavební pozemek osázený vinicemi. Parcela je ze dvou stran ohraničena silnicemi II. a III. třídy spojující stavební pozemek s obcemi Dobšice a Suchohrdly. Záměrem bylo vytvoření výrobního objektu na produkci vína s možností jeho skladování s roční produkcí až 60 000 lahví se všemi potřebnými přidruženými provozy včetně administrativního zázemí. Součástí návrhu jsou také prostory pro širokou veřejnost, a to reprezentativní a degustační prostory, restaurační zařízení s venkovním posezením a hygienické zázemí pro návštěvníky i zaměstnance. Výroba vína v takovémto velkém rozsahu se dá skoro označit za průmyslovou, z čehož vyplívá hlavní myšlenka návrhu. Základním principem přístupu k tvorbě tohoto projektu je hledání ideálního tvaru pro výrobní prostory, což v nadneseném slova smyslu i v historickém kontextu co se týče průmyslových výrobních staveb je silueta pilových střech. Materiálové pojetí stavby je založeno na vizuálním i logickém oddělení výrobních prostorů od veřejně přístupných, čehož je docíleno použitím nerezového fasádního obkladu pro výrobní provoz, který charakterizuje prostředí ve kterém výroba vína vzniká a fasádního obkladu z patinující oceli Cor-Ten pro veřejně přístupný provoz, který charakterizuje věčné zrání vína.
|
|
Ekonomická a strategická analýza Vinařství LAHOFER, a.s a návrhy na zlepšení zjištěného stavu
Křemečková, Tereza ; Lancouch, Stanislav (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá celkovou analýzou firmy Vinařství LAHOFER, a.s.. Práce obsahuje analýzy SLEPTE, Porterův pětifaktorový model, fundamentální analýzu, Kralickův Quick test, vybrané ukazatele finanční analýzy a SWOT analýzu. Na základě zpracování těchto analýz jsou navržena doporučení, která by mohla zlepšit stávající situaci firmy.
|
|
Analysis of financial performance of the selected enterprise
Mrkosová, Kateřina
Bakalářská práce je zaměřena na finanční situaci Vinařství Lahofer a.s. a jeho umístění v regionu. V teoretické části je použita literatura o finanční analýze, jejích zdrojích dat, metodách a indikátorech nezbytných pro výpočet firemní situace. Dále jsou vysvětleny pojmy region a regionální rozvoj. Praktická část obsahuje popis firmy a její konkurence na trhu. Cíl práce je splněn pomocí výpočtů finanční analýzy v letech 2009 až 2013. Je zde představen konkrétní region, kde se společnost nachází, a také jeho rozvojové faktory. Výsledky jsou následně shrnuty a pro společnost jsou navržena doporučení pro její zlepšení.
|
|
Vinařství Lahofer
Čech, Richard ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (oponent) ; Pavlovský, Tomáš (vedoucí práce) ; Kacálek, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu vytvořeného v letním semestru 2. ročníku bakalářského studia. Tématem ateliérové práce bylo vytvoření studie novostavby Vinařství Lahofer. Řešené území spadá pod katastrální území obce Dobšice u Znojma. Jedná se o krajinu s jemným terénním reliéfem sloužící převážně k hospodářským účelům. Řešená parcela se nachází na jihozápadním svahu a tvoří lichoběžníkový stavební pozemek osázený vinicemi. Parcela je ze dvou stran ohraničena silnicemi II. a III. třídy spojující stavební pozemek s obcemi Dobšice a Suchohrdly. Záměrem bylo vytvoření výrobního objektu na produkci vína s možností jeho skladování s roční produkcí až 60 000 lahví se všemi potřebnými přidruženými provozy včetně administrativního zázemí. Součástí návrhu jsou také prostory pro širokou veřejnost, a to reprezentativní a degustační prostory, restaurační zařízení s venkovním posezením a hygienické zázemí pro návštěvníky i zaměstnance. Výroba vína v takovémto velkém rozsahu se dá skoro označit za průmyslovou, z čehož vyplívá hlavní myšlenka návrhu. Základním principem přístupu k tvorbě tohoto projektu je hledání ideálního tvaru pro výrobní prostory, což v nadneseném slova smyslu i v historickém kontextu co se týče průmyslových výrobních staveb je silueta pilových střech. Materiálové pojetí stavby je založeno na vizuálním i logickém oddělení výrobních prostorů od veřejně přístupných, čehož je docíleno použitím nerezového fasádního obkladu pro výrobní provoz, který charakterizuje prostředí ve kterém výroba vína vzniká a fasádního obkladu z patinující oceli Cor-Ten pro veřejně přístupný provoz, který charakterizuje věčné zrání vína.
|
|
Ekonomická a strategická analýza Vinařství LAHOFER, a.s a návrhy na zlepšení zjištěného stavu
Křemečková, Tereza ; Lancouch, Stanislav (oponent) ; Hanušová, Helena (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá celkovou analýzou firmy Vinařství LAHOFER, a.s.. Práce obsahuje analýzy SLEPTE, Porterův pětifaktorový model, fundamentální analýzu, Kralickův Quick test, vybrané ukazatele finanční analýzy a SWOT analýzu. Na základě zpracování těchto analýz jsou navržena doporučení, která by mohla zlepšit stávající situaci firmy.
|