Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rozvoj horizontálních struktur ovládání v českém vinařství - segment vín originální certifikace
Babáčková, Jana
Diplomová práce se zabývá analýzou horizontálních struktur ovládání modelu výroby Vína originální certifikace (VOC) v České republice. Teoretická část práce je věnována integraci a charakteristikám hybridních forem podniků, klastrům a jejich využití v prostředí vinařství. Dále je analyzován současný vývoj vinohradnictví a vinařství v České republice a jejich vliv na rozvoj forem sítí. V následné části je představen systém apelačního značení vín, jeho fungování v zahraničí a v České republice. Jsou charakterizována sdružení VOC v České republice. Jedno z těchto sdružení je podrobně analyzováno. Na základě rozboru je identifikována forma uplatněné struktury ovládání.
Vína originální certifikace
Andrusiów, Stanislav
Bakalářská práce pojednává o vínech originální certifikace, která zařazují svá vína dle tzv. "románského" způsobu značení vín. Tento způsob využívají hlavně jižní státy jako Francie, Itálie, Španělsko, atd., který je založen na terroir (oblasti ze které hrozny pocházejí), který dává vínům jedinečný charakter. Na našem území se tento způsob značení vín používal už v dávných dobách, kdy se v názvu vína objevovalo jméno vesnice, vinice či známého místa poblíž. V 50. létech minulého století se začala naše vína třídit podle tzv. "germánského" způsobu, který spíše zohledňoval kvalitu hroznů a obsahu zkvasitelných cukrů v moštu. Vína originální certifikace se snaží navázat na dávnou tradici a při výrobě vína zohledňují původ a místo, kde byly hrozny vypěstovány. Terroir dává vínům jedinečné vlastnosti a nezaměnitelný charakter.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.