Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Efektivní zavádění a inovace ICT v malém a střednm podniku
Drobílek, Aleš ; Basl, Josef (vedoucí práce) ; Kostlivý, Jan (oponent)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku inovace ICT v SME v prostředí České republiky. Hlavními cíli jsou charakteristika inovací ICT, návrh vhodných kritérií pro zmapování výkonnosti ICT v SME a ověření vytvořených kritérií praktickou aplikací v podniku DATASYS. Dílčími kroky, které vedou k naplnění stanovených hlavních cílů, jsou charakteristika ICT a objasnění souvisejících pojmů, dále pak charakteristika manažerského nástroje BSC, objasnění jeho fungování a určení výhod a nevýhod. Posledními kroky jsou určení klíčových trendů, průzkum nových technologií v oblasti ICT a zmapování současného stavu ICT v podniku DATASYS. Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první, teoretické části, je nejprve objasněna teorie a význam inovace ICT. Následuje charakteristika ICT a souvisejících pojmů. Třetí částí je charakteristika manažerského nástroje BSC, kterým se měří výkonnost ICT. Poslední částí je průzkum současných trendů a nových technologií v oblasti ICT. Celá tato teoretická část slouží k bližšímu poznání teorie, která se odráží v praktické části. Druhá, praktická část, se zaměřuje na aplikaci získaných poznatků z teoretické části. Nejprve je zde popsán výchozí stav technologické infrastruktury v podniku DATASYS. Druhým krokem je návrh BSC, ve kterém bude zohledněna jak předchozí teoretická část, tak současný stav v podniku DATASYS. Na závěr pak na základě navrženého BSC dochází ke zmapování výkonnosti ICT a k identifikaci slabých míst v podniku porovnáním navržených a skutečných hodnot. Teoretická část této práce je vytvořena z veškerých informací a znalostí čerpaných z odborné literatury a odborných článků. Praktická část je vytvořena na základě dosažených znalostí, které se opírají jak o část teoretickou, tak i o odborné studie a články.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.