Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vyhodnocení výsledků veterinárních kontrol v oblasti hygieny potravin
MARKOVÁ, Aneta
Nad zdravotní nezávadností je vykonáván veterinární hygienický dozor ve všech fázích výrobního procesu, od získávání surovin až po prodej živočišných produktů. Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit výsledky kontrol prováděných Státní veterinární správou České republiky (SVS ČR) v rámci monitoringu cizorodých látek a výsledky hygienických kontrol potravinářských provozoven se zaměřením na mlékárenský sektor. Pravidelné provádění kontrol bylo pravděpodobně příčinou zjištěného stále se snižujícího výskytu pozitivních nálezů u vzorků vyšetřovaných na cizorodé látky. Při vyhodnocení veterinárně-hygienických kontrol prováděných SVS ČR bylo zjištěno, že mlékárenský sektor vykazuje v porovnání s jinými subjekty zabývajícími se živočišnými komoditami příznivější výsledky.
Současná úroveň hodnocení jakosti potravinářských produktů v České republice
KLOROVÁ, Jana
Hlavním zaměřením mé diplomové práce je seznámení s činností Státní veterinární správy České republiky (SVS). Tato instituce je pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR. Všechny povinnosti a práva SVS ČR jsou vyjmenovány a popsány v zákoně č. 286/2003 Sb., který je úplným zněním zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinárního zákona). Hlavní úkoly SVS jsou: ochrana spotřebitelů před případnými zdravotně závadnými produkty živočišného původu; monitorování a udržování příznivé nákazové situace zvířat; veterinární ochrana státního území České republiky; ochrana pohody zvířat a ochrana před jejich týráním. V první části je charakterizováno, jakým způsobem SVS ke kontrolám přistupuje. Další část je zaměřena na nápravná opatření, která mohou inspektoři použít, a na opravné prostředky, kterými se mohou provozovatelé bránit. V poslední části je popsáno, jak jsou ukládané pokuty vysoké, a to nejen v celé České republice, ale i v jednotlivých krajích. Závěr práce tvoří shrnutí dozorové činnosti SVS nad zdravotní nezávadností potravin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.