|
Optimalizace zdanění OSVČ a s.r.o.
Bracková, Pavlína ; Hladilová, Lucie (oponent) ; Kopřiva, Jan (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na dvě právní formy podnikání, a to na podnikání jako osoba samostatně výdělečně činná a společnost s ručením omezeným. Na základě těchto dvou právních forem je provedena optimalizace daňové povinnosti vybrané osoby se záměrem zjistit, která právní forma je pro poplatníka výhodnější. Teoretická část vymezuje zásadní pojmy týkající se daňové soustavy, daně zpříjmu fyzických a právnických osob a postup výpočtu daňové povinnosti. Praktická část bakalářské práce zahrnuje optimalizaci daňové povinnosti, návrhy a doporučení pro snížení daňového zatížení a následnou komparaci jednotlivých právních forem podnikání.
|
| |
|
Podnikatelský plán založení vegetariánského bistra
Divoká, Nikola ; Presse, Michal (oponent) ; Zinecker, Marek (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce představuje návrh podnikatelského plánu – vegetariánského bistra. Práce je rozdělena do tří částí, teoretické, analytické a návrhové. V teoretické části jsou podrobně rozepsány základní pojmy, které se týkají vybraného tématu. Analytická část popisuje současnou situaci na trhu a shrnuje analýzu současného stavu. Návrhová část práce obsahuje vlastní návrh podnikatelského plánu.
|
|
Optimalizace odvodových povinností OSVČ přeměnou právní formy na s.r.o.
Bursík, Adam ; Miřácký, Vladimír (oponent) ; Polák, Michal (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá optimalizací odvodových povinností osoby samostatně výdělečně činné formou změny právní formy. V teoretické části jsou popsány složky odvodových povinností, způsoby stanovení jejich výše a možnosti jejich optimalizace. V praktické části je provedena analýza subjektu a následně nalezení nejvhodnější varianty stanovení odvodových povinností s ohledem na náklady spojené se změnou právní formy subjektu.
|
| |
| |
| |
|
Podnikatelský plán
Mai, Huy Hoang ; Navrátil, Jaroslav (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je vypracování podnikatelského plánu na založení nové restaurace. Práce se skládá ze tří částí – teoretické, analytické a návrhové. V teoretické části je provedena literární rešerše a jsou zde vymezeny důležité pojmy. V analytické části je zpracována analýza současného stavu, ke které je využita SLEPT analýza, Porterova analýza a SWOT analýza. V návrhové části je vypracovaný vlastní návrh podnikatelského plánu. Návrhová část je zakončena výhledy do budoucna.
|
| |
|
Analýza zdaňování příjmů studentů v České republice
Poršová, Simona ; Bujoková, Kateřina (oponent) ; Kopřiva, Jan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zdanění příjmů studentů. Teoretická část se týká vysvětlení pojmů z oblasti daní, přehledu pracovněprávních vztahů a možnostech podnikání. Dále jsou rozebrány daně z příjmů fyzických osob, obecné postupy při zdaňování a problematika sociálního a zdravotního pojištění. Analytická část práce obsahuje řešení jednotlivých situací, kdy se student stává zaměstnancem nebo osobou samostatně výdělečně činnou.
|