Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Všední a sváteční jídla ruské kuchyně
JETMAROVÁ, Michaela
V bakalářské práci se zabývám všedními a svátečními jídly ruské kuchyně, se kterými jsem se seznámila nejen teoreticky při studiu obecné charakteristiky ruské kuchyně, jejího rozvoje a pro ni tak typických pokrmů, ale i prakticky při svých zahraničních stážích v Ruské federaci, které mi poskytly možnost přímého porovnání a následně si i sama vyzkoušet výrobu tradičního svátečního ruského dortu v podmínkách České republiky.
Gastronomie Ruska v cestovním ruchu
Baranov, Nikita ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Jarolímková, Liběna (oponent)
Bakalářská práce se zabývá gastronomickým cestovním ruchem na území Ruské federace. Hlavní důraz je kladen na výzkum toho, jak souvisí ruská gastronomie s cestovním ruchem, a jestli gastronomie ruská má tendence k rozvoji populárního typu cestovního ruchu na území Ruska, jímž je gastronomický cestovní ruch. V teoretické části práce jsou představeny základní charakteristiky gastronomického cestovního ruchu z různých úhlů pohledu a také jsou zde popsané motivační faktory, které nabízí gastronomie. Dále je představena Ruská federace a přiblížena ruská kuchyně, její historický vývoj, který je doplněný přehledem o produktech a pokrmech typických pro jednotlivé regiony a národy Ruské federace. Praktická část je zaměřená na sestavení trasy v duchu gastronomického cestovního ruchu, jež je založená na gastronomických festivalech a slavnostech probíhajících na území Ruska během jednotlivých ročních sezón. Výsledkem provedeného průzkumu je objevení čtyř gastronomických tras.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.