Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vytápění a příprava teplé vody penzionu
Beneš, Josef ; Formánek, Marian (oponent) ; Počinková, Marcela (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá řešením otopného systému a přípravou teplé vody pro budovu penzionu. V práci je uvedena základní systematika teplovodních soustav a rozvodů vytápění. U nejčastěji používaných materiálů v teplovodních soustavách jsou identifikovány výhody, nevýhody i možnosti použití. Potrubní spoje jsou rozděleny dle rozebíratelnosti a jednotlivé varianty spojů jsou detailněji popsány. Ve výpočtové části je provedena analýza předmětné budovy na základě jejích charakteristik. Dle této analýzy je budova klasifikována z hlediska její energetické náročnosti a byl tedy stanoven tzv. „energetický štítek obálky budovy“. Za pomoci těchto a dalších dat byl proveden návrh otopného systému pro vytápění v souladu se státními normami. Navrhované řešení je posuzováno z hlediska efektivity, komfortu i pořizovacích a provozních nákladů.
Vytápění a příprava teplé vody penzionu
Beneš, Josef ; Formánek, Marian (oponent) ; Počinková, Marcela (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá řešením otopného systému a přípravou teplé vody pro budovu penzionu. V práci je uvedena základní systematika teplovodních soustav a rozvodů vytápění. U nejčastěji používaných materiálů v teplovodních soustavách jsou identifikovány výhody, nevýhody i možnosti použití. Potrubní spoje jsou rozděleny dle rozebíratelnosti a jednotlivé varianty spojů jsou detailněji popsány. Ve výpočtové části je provedena analýza předmětné budovy na základě jejích charakteristik. Dle této analýzy je budova klasifikována z hlediska její energetické náročnosti a byl tedy stanoven tzv. „energetický štítek obálky budovy“. Za pomoci těchto a dalších dat byl proveden návrh otopného systému pro vytápění v souladu se státními normami. Navrhované řešení je posuzováno z hlediska efektivity, komfortu i pořizovacích a provozních nákladů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.