Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Veserlová, Monika
Diplomová práce s názvem Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování pojednává o vlivu typu pěstování na obsahové látky Origanum vulgare L. - obsah silic a celkovou antioxidační aktivitu. Literární část popisuje botanický popis rodu, pěstební postupy v ekologických a konvenčních podmínkách, obsahové látky a použití. Praktická část hodnotí jednotlivé vzorky rostlin z hlediska vybraných morfologických znaků, vybraných fenologických znaků, obsahu silic a celkové antioxidační aktivity.
Faktory ovlivňující množství vitaminu C v zeleném koření
Průchová, Simona
Bakalářská práce s názvem Faktory ovlivňující množství vitaminu C v zeleném koření, se zaobírala druhy Ocimum basilicum L., Origanum vulgare L., Satureja montana L., Satureja hortensis L., Salvia officinalis L. a Thymus vulgaris L. Byla popsána botanická charakteristika vybraných druhů, legislativa koření a zeleného koření a obsahové látky. Největší pozornost byla věnována vnitřním a vnějším faktorům, které ovlivňují množství kyseliny askorbové v čerstvých natích zeleného koření. Poznatky byly získány z různých odborných článků.
Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Veserlová, Monika
Diplomová práce s názvem Hodnocení taxonů sortimentu rodu Origanum L. v podmínkách ekologického a konvenčního způsobu pěstování pojednává o vlivu typu pěstování na obsahové látky Origanum vulgare L. - obsah silic a celkovou antioxidační aktivitu. Literární část popisuje botanický popis rodu, pěstební postupy v ekologických a konvenčních podmínkách, obsahové látky a použití. Praktická část hodnotí jednotlivé vzorky rostlin z hlediska vybraných morfologických znaků, vybraných fenologických znaků, obsahu silic a celkové antioxidační aktivity.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.