Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Faktory ovlivňující množství vitaminu C v zeleném koření
Průchová, Simona
Bakalářská práce s názvem Faktory ovlivňující množství vitaminu C v zeleném koření, se zaobírala druhy Ocimum basilicum L., Origanum vulgare L., Satureja montana L., Satureja hortensis L., Salvia officinalis L. a Thymus vulgaris L. Byla popsána botanická charakteristika vybraných druhů, legislativa koření a zeleného koření a obsahové látky. Největší pozornost byla věnována vnitřním a vnějším faktorům, které ovlivňují množství kyseliny askorbové v čerstvých natích zeleného koření. Poznatky byly získány z různých odborných článků.
Štúdium faktorov ovplyvňujúcich kvalitu Ocimum basilicum L. pestovaného jako zelené korenie
Brajerová, Katarína
Bakalářská práce se zabývá studiem odborných článků, které se týkají vnitřních a vnějších faktorů, které ovlivňují kvalitu čerstvé produkce Ocimum basilicum L. pěstovaného jako zelené koření. Cílem práce bylo také charakterizovat druh Ocimum basilicum L. z hlediska systematiky a morfologie. V práci je popsána technologie kultivace a jsou určeny hlavní kvalitativní znaky (obsahové látky) bazalky vonné jako čerstvého zeleného koření. Na základě zjištěných výsledků bylo úkolem určit rizikové faktory v průběhu kultivace a posklizňové úpravy čerstvého zeleného koření.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.