Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza objemových změn cementových kompozitů s ohledem na optimalizaci dávkování jemných složek
Meruňka, Milan ; Ťažký, Tomáš (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá stanovením vlivu maximální hutnosti cementové matrice na objemové změny betonu, vlivu rozdílných příměsí či jejich kombinací na vývoj hydratačních teplot a na odlučivost vody z betonu. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé druhy objemových změn betonů, vliv jednotlivých vstupních složek a minerálních příměsí na odlučivost vody, vývoj hydratačního tepla a mikrostrukturu betonu. Experimentální část je zaměřena na sledování nejen objemových změn betonových směsí vyrobených s použitím různých druhů příměsí či jejich vhodné kombinace do stáří 60 dnů zrání, ale také vlivu jejich použití na vybrané mechanické parametry betonu jako jsou pevnost v tlaku, vodotěsnost, nasákavost nebo odlučivost vody z betonu v jeho čerstvém stavu a sledování změn mikrostruktury z dlouhodobého měřítka zrání směsí.
Analýza objemových změn cementových kompozitů s ohledem na optimalizaci dávkování jemných složek
Meruňka, Milan ; Ťažký, Tomáš (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá stanovením vlivu maximální hutnosti cementové matrice na objemové změny betonu, vlivu rozdílných příměsí či jejich kombinací na vývoj hydratačních teplot a na odlučivost vody z betonu. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé druhy objemových změn betonů, vliv jednotlivých vstupních složek a minerálních příměsí na odlučivost vody, vývoj hydratačního tepla a mikrostrukturu betonu. Experimentální část je zaměřena na sledování nejen objemových změn betonových směsí vyrobených s použitím různých druhů příměsí či jejich vhodné kombinace do stáří 60 dnů zrání, ale také vlivu jejich použití na vybrané mechanické parametry betonu jako jsou pevnost v tlaku, vodotěsnost, nasákavost nebo odlučivost vody z betonu v jeho čerstvém stavu a sledování změn mikrostruktury z dlouhodobého měřítka zrání směsí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.