Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza objemových změn cementových kompozitů s ohledem na optimalizaci dávkování jemných složek
Meruňka, Milan ; Ťažký, Tomáš (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá stanovením vlivu maximální hutnosti cementové matrice na objemové změny betonu, vlivu rozdílných příměsí či jejich kombinací na vývoj hydratačních teplot a na odlučivost vody z betonu. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé druhy objemových změn betonů, vliv jednotlivých vstupních složek a minerálních příměsí na odlučivost vody, vývoj hydratačního tepla a mikrostrukturu betonu. Experimentální část je zaměřena na sledování nejen objemových změn betonových směsí vyrobených s použitím různých druhů příměsí či jejich vhodné kombinace do stáří 60 dnů zrání, ale také vlivu jejich použití na vybrané mechanické parametry betonu jako jsou pevnost v tlaku, vodotěsnost, nasákavost nebo odlučivost vody z betonu v jeho čerstvém stavu a sledování změn mikrostruktury z dlouhodobého měřítka zrání směsí.
Vývoj speciálních vysokopevnostních betonů s nízkými objemovými změnami
Meruňka, Milan ; Hela,, Vlastimil (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou objemových změn betonu, zejména smršťováním betonu. Jsou popsány jednotlivé druhy objemových změn betonů, příčiny, vzniky a způsoby, kterými je lze eliminovat. Experimentální část je zaměřena na sledování objemových změn betonu do 28 dnů zrání s použitím rozdílného druhu a dávky protismršťovací přísady, smrštění cementových past do 24 hodin od zamíchání, vývin hydratačních teplot betonů a cementových past.
Vliv kombinace vysokopecní jemně mleté granulované strusky a inertních příměsí na fyzikálně-mechanické parametry betonu
Meruňka, Milan ; Hela, Rudolf
Tato práce se zabývá kombinací vysokopecní jemně mleté granulované strusky (VJMGS) v optimálním poměru s příměsí inertní. Cílem této práce je ověřit vliv vzájemné kombinace příměsí na fyzikálně-mechanické parametry betonové směsi, konkrétně na pevnost betonu v tlaku. Získané výsledky naznačují, že i s poloviční dávkou VJMGS ve směsi se dají získat velmi obdobné fyzikálně-mechanické parametry betonu v porovnání s recepturou obsahující pouze VJMGS, což může být výhodné nejen z ekonomického hlediska, ale také z hlediska ekologického.
Analýza objemových změn cementových kompozitů s ohledem na optimalizaci dávkování jemných složek
Meruňka, Milan ; Ťažký, Tomáš (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá stanovením vlivu maximální hutnosti cementové matrice na objemové změny betonu, vlivu rozdílných příměsí či jejich kombinací na vývoj hydratačních teplot a na odlučivost vody z betonu. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé druhy objemových změn betonů, vliv jednotlivých vstupních složek a minerálních příměsí na odlučivost vody, vývoj hydratačního tepla a mikrostrukturu betonu. Experimentální část je zaměřena na sledování nejen objemových změn betonových směsí vyrobených s použitím různých druhů příměsí či jejich vhodné kombinace do stáří 60 dnů zrání, ale také vlivu jejich použití na vybrané mechanické parametry betonu jako jsou pevnost v tlaku, vodotěsnost, nasákavost nebo odlučivost vody z betonu v jeho čerstvém stavu a sledování změn mikrostruktury z dlouhodobého měřítka zrání směsí.
Vývoj speciálních vysokopevnostních betonů s nízkými objemovými změnami
Meruňka, Milan ; Hela,, Vlastimil (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou objemových změn betonu, zejména smršťováním betonu. Jsou popsány jednotlivé druhy objemových změn betonů, příčiny, vzniky a způsoby, kterými je lze eliminovat. Experimentální část je zaměřena na sledování objemových změn betonu do 28 dnů zrání s použitím rozdílného druhu a dávky protismršťovací přísady, smrštění cementových past do 24 hodin od zamíchání, vývin hydratačních teplot betonů a cementových past.

Viz též: podobná jména autorů
2 Merunka, Miloslav
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.