Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zimolez kamčatský - netradiční ovoce v České republice
Rybníčková, Eva ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá možnostmi využití plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamtschatica) v potravinářském průmyslu. V první části jsou popsány vlastnosti této rostliny a metody jejího pěstování. Druhá kapitola se zabývá chemickým složením plodů a významem nutričně hodnotných látek v nich obsažených. Třetí kapitola hodnotí dosavadní rozšíření plodů ve světě po komerční stránce a možnosti zpracování těchto plodů do produktů. Poslední část se zabývá metodami izolace a stanovení významných látek v plodech, konkrétně anthokyanů.
Hodnocení růstových a sklizňových údajů kamčatských borůvek
Závišková, Lenka
Předložená diplomová práce na téma Hodnocení růstových a sklizňových údajů kamčatských borůvek je zaměřená na popis možností pěstování a využití jednotlivých odrůd jedlého zimolezu. Hodnocení a sledování výsadby probíhalo na pozemku školního zemědělského podniku v Žabčicích, laboratorní část a vyhodnocení výsledků se uskutečnilo v laboratoři Mendelovy univerzity v Brně. V této práci je zahrnutá charakteristika rodu Lonicera L., botanický popis druhu Lonicera caerulea var. kamtschatica L.., pěstitelské nároky, možnosti množení, popis nejznámějších odrůd a výsledky z pozorování 27 odrůd jedlého zimolezu. Hodnotila se výška keřů, kubatura keřů, roční přírůstek a fenologické fáze. U sklizňových parametrů se sledovala výška, šířka plodů, hmotnost plodů, tvar plodů, výnos z keře, obsah refraktometrické sušiny, obsah kyseliny askorbové a celkový obsah sušiny v plodech. V příloze práce jsou obsaženy grafy a tabulky se zaznamenáním výsledků. Během pozorování byla pořízena průběžná fotodokumentace, která je využita v práci.
Zimolez kamčatský - netradiční ovoce v České republice
Rybníčková, Eva ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá možnostmi využití plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamtschatica) v potravinářském průmyslu. V první části jsou popsány vlastnosti této rostliny a metody jejího pěstování. Druhá kapitola se zabývá chemickým složením plodů a významem nutričně hodnotných látek v nich obsažených. Třetí kapitola hodnotí dosavadní rozšíření plodů ve světě po komerční stránce a možnosti zpracování těchto plodů do produktů. Poslední část se zabývá metodami izolace a stanovení významných látek v plodech, konkrétně anthokyanů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.