Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Pivovarské technologie v ČR a ve světě
Hambálková, Pavlína
Bakalářská práce se zaměřuje na technologii výroby piva v České republice i ve světě. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické popisuje historii piva od jeho počátku až po současnost. Vypracována je technologie výroby včetně používaných surovin a postupů. Zvláště se pak zaměřuje na fenomén českého piva, na jeho charakteristiku a originalitu vůči jiným produktům. V praktické části jsou prezentována data z provedených senzorických a analytických měření vybraných spodně kvašených piv. Cílem práce bylo literární zpracování tématu a praktické srovnání českého ležáku se stejnou skupinou zahraničních piv. Nejvyšší hodnocení v rámci senzorické analýzy získal Pilsner Urquell, jež měl nejvíce bodů ve všech vybraných parametrech, což pozitivně koreluje s kvalitou surovin a výrobních technologií tohoto piva a s oblíbeností českých ležáků v naší zemi.
Mapování pivovarů v příhraničním regionu
NOVÁK, Jan
Historické pivovary nebyly jen neoddělitelnou součástí majetku právovárečníků, ale především majetkem šlechtických rodů. Práce se zabývá již zaniklými, historickými pivovary a pivovary současnými na území okresu Českých Budějovic. V jednotlivých kapitolách pivovarů práce pojednává především o majetkové struktuře, maximálních ročních výstavách piva, roku vzniku a roku zániku. Součástí jsou také dvě bodové mapy, vyznačující pivovary historické a současné, podle jejich původních majitelů, přehledná tabulka s těmi nejdůležitějšími informacemi pohromadě a seznam obrázků z této práce.
Mapování historických objektů malých pivovarů v příhraničním regionu
URBAN, Josef
Historické pivovary byly nedílnou součástí majetku významných rodů a sloužily jako jeden z důležitých finančních zdrojů. Tato práce zpracovává historická fakta od středověku až po současnost týkající se jednotlivých pivovarů v obcích a městech na Českokrumlovsku. Zabývá se základními i obecnými informacemi týkajících se roku založení, základní historickou charakteristikou, roční výstavou a rokem, kdy byl provoz pivovaru ukončen. Zpracována je také bodová mapa jednotlivých pivovarů dle majitele a přehledná tabulka s nejdůležitějšími údaji.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.