Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
"Tady nebo s sebou?": Ekonomie obalů (nejen) na pizzu
Bláha, Jan ; Šťastný, Daniel (vedoucí práce) ; Rod, Aleš (oponent)
Práce se snaží vysvětlit proč pizzerie účtují poplatek za krabici pizzu, zatímco kavárny neúčtují poplatek za kelímek na kávu. Hypotéza tvrdí, že si pizzerie účtují poplatek, aby kompenzovali ušlý zisk z prodeje komplementů při návštěvě pizzerie. Ověřování hlavní hypotézy bylo provedeno pomocí systému pomocných hypotéz (kavárny neúčtují poplatek, protože nemusí kompenzovat ušlý zisk -- míra kompenzace závisí na ceně souvisejících produktů -- se zvyšující se obsazeností cena krabice klesá -- dovážkové služby neúčtují poplatek za obal na pizzu), kdy empirická data shromážděná na trhu potvrzovala nebo vyvracela jednotlivé pomocné hypotézy a na základě jejich výsledku se ověřovala hlavní hypotéza. 2 hypotézy byly shledány jako nezamítnuté, jedna se nepotvrdila a jedna potvrdila. Proto nezamítáme hlavní hypotézu o kompenzování ušlého zisku pizzeriemi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.