Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Senzorická analýza řeckých jogurtů s brusinkovým džemem
Paráková, Jana
Cílem této práce bylo prostudovat dostupnou literaturu o výrobě džemů, jogurtů řeckého typu, senzorické analýze jogurtů a metodě FaceReader. Následně vyrobit 10 vzorků brusinkových džemů a provést senzorickou analýzu jak džemů, tak džemů s koupenými řeckými jogurty. Nejlepší celkový dojem byl u džemu vyrobeného z přepasírovaných brusinek (na 100 g ovoce 50 g cukru). Následně proběhlo senzorické hodnocení řeckého jogurtu s džemy, kdy nejlépe ohodnocený byl jogurt Elinas se stejným džemem. Bylo zjištěno, že celkový dojem jogurtu ovlivňovala intenzita sladkosti. Pomocí počítačového programu FaceReader se hodnotilo pět přepasírovaných džemů. Nejlépe byl vyhodnocen džem z přepasírovaného ovoce s 50 g cukru na 100 g ovoce, jednalo se o stejný džem jako v předchozí metodě. U hodnocení jogurtu s džemem pomocí FaceReaderu nejlépe obstál odlišný džem z přepasírovaného ovoce (s 55 g cukru na 100 g ovoce).
Fairness and Emotions in the Ultimatum Game: Experimental Approach
Fedosová, Polina ; Korbel, Václav (vedoucí práce) ; Votápková, Jana (oponent)
Tato bakalářská práce analyzuje roli emocí v procesu rozhodování se pomocí uvedení subjektů do situace, kdy se setkávají s nespravedlivým zacházením. Uspořádali jsme sérii her Ultimátum a měřili emoční reakce respondentů v okamžik zobrazení nabídky. Našli jsme signifikantní pozitivní vztah mezi nabídkou a intenzitou neutrality a překvapení, které cítili respondenti. Alternativně byl nalezen významný negativní efekt nabídky na sílu vzteku a znechucení. Další šetření přivedlo k nálezu silného negativního vztahu mezi akcí, ke které se rozhodl respondent (přijmout či odmítnout nabídku) a intenzitou ucítěného vzteku, což nás vedlo k závěru o přítomnosti jisté korelace mezi touto emocí a odmítáním. Analýza je též doplněna o ověření, že chování subjektů ve hře Ultimátum odpovídá robustnímu modelu chování (časté odmítání pozitivních, ale nízkých nabídek) v tomto experimentálním designu. Klíčová slova spravedlnost, emoce, hra Ultimátum, FaceReader, experiment
Senzorická analýza řeckých jogurtů s brusinkovým džemem
Paráková, Jana
Cílem této práce bylo prostudovat dostupnou literaturu o výrobě džemů, jogurtů řeckého typu, senzorické analýze jogurtů a metodě FaceReader. Následně vyrobit 10 vzorků brusinkových džemů a provést senzorickou analýzu jak džemů, tak džemů s koupenými řeckými jogurty. Nejlepší celkový dojem byl u džemu vyrobeného z přepasírovaných brusinek (na 100 g ovoce 50 g cukru). Následně proběhlo senzorické hodnocení řeckého jogurtu s džemy, kdy nejlépe ohodnocený byl jogurt Elinas se stejným džemem. Bylo zjištěno, že celkový dojem jogurtu ovlivňovala intenzita sladkosti. Pomocí počítačového programu FaceReader se hodnotilo pět přepasírovaných džemů. Nejlépe byl vyhodnocen džem z přepasírovaného ovoce s 50 g cukru na 100 g ovoce, jednalo se o stejný džem jako v předchozí metodě. U hodnocení jogurtu s džemem pomocí FaceReaderu nejlépe obstál odlišný džem z přepasírovaného ovoce (s 55 g cukru na 100 g ovoce).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.