Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh metody měření úrovně štíhlosti výrobních procesů
Medonos, Michal ; Blecha, Petr (oponent) ; Čambál, Miloš (oponent) ; Lenort, Radim (oponent) ; Jurová, Marie (vedoucí práce)
Dizertační práce se zabývá hledáním vhodné metody pro měření štíhlosti výrobního procesu. V rámci literární rešerše je nastíněna historie vývoje přístupů k optimalizaci výrobních systémů. Dále je popsána metoda štíhlé výroby, je definován pojem štíhlost výrobního procesu a také shrnuty současné přístupy a metody měření štíhlosti výrobního procesu. V další části je představen vyvinutý ukazatel Lead Time Leanness Indicator jako návrh vhodného způsobu měření štíhlosti výrobního procesu. V rámci primárního výzkumu jsou pomocí dotazníkového šetření získány potřebné podklady a data od výrobních podniků pro otestování využitelnosti tohoto ukazatele v praxi. Na základě vyhodnocení výsledků tohoto šetření jsou všechny stanovené hypotézy potvrzeny, a tudíž lze prohlásit, že definovaný ukazatel a jeho metoda jsou vhodným nástrojem pro měření štíhlosti výrobní procesu. Dále je potvrzeno, že tento ukazatel lze využít pro stanovení cílů implementace metody štíhlé výroby a také pro vzájemné hodnocení a porovnávání efektivity výrobních procesů různých podniků mezi sebou. Další přínosem získaným z dotazníkového šetření je zmapovaní aktuálního stavu úrovně štíhlosti výrobních procesů a intenzity využívání nástrojů štíhlé výroby ve výrobních podnicích nejen v České republice, ale také v zahraničí. V závěru práce je představena případová studie, která demonstruje využití tohoto ukazatele pro zjištění aktuálního stavu štíhlosti výrobního procesu a definování potenciálů ke zlepšení na konkrétním výrobním podniku.
Analýza pilotního projektu nasazení MES v potravinářské společnosti
Soukup, Milan ; Kunstová, Renáta (vedoucí práce) ; Žid, Norbert (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na oblast výrobního procesu v potravinářské společnosti z pohledu IS. Hlavním předmětem práce je analýza pilotního projektu uvedení nové výrobní linky do provozu v součinnosti s implementací MES (=manufacturing execution system). Součástí práce je analýza projektu, jak z pohledu účinnosti nově zavedeného MES, tak z pohledu odhadu očekávaných pozitivních přínosů pro společnost v oblasti snížení nákladů, zlepšení stabilizace kvality výrobků a zefektivnění výroby. Hlavním cílem práce je doložit pozitivní dopad zavedení MES do společnosti a na základě zjištěných informací pomoci přesvědčit vedení společnosti o vhodnosti jeho zavedení do dalších závodů a dosáhnout tak komplexního řešení v rámci podnikové infrastruktury. Aby bylo možné dospět k relevantnímu hodnocení, práce se zaměřuje na analýzu korporátní modulární konstrukce IS v oblasti operativního řízení výrobního procesu a jeho procesní návaznost a význam při spolupráci s podnikovým řídícím systémem ve společnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.