Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti využití vyčištěné komunální odpadní vody pro závlahu
Kolajová, Lucie ; Kriška-Dunajský, Michal (oponent) ; Hyánková, Eva (vedoucí práce)
Bakalářská práce se z větší části skládá z rešerše, která se zabývá problematikou čištění odpadních vod a jejich opětovného využití na závlahu jak v České republice, tak i ve světě. Dopodrobna se zabývá jednotlivými druhy čištění a rozdíly převážně mezi přírodními a biologicko–mechanickými způsoby čištění a kvalitou jednotlivých druhů vyčištěných vod. Dále se zabývá jednotlivými způsoby využití těchto vod na závlahu, případně zasakování. Druhá část této práce je zaměřena na praktický výzkum. Předmětem výzkumu je zjištění případného vlivu závlahy vyčištěnou komunální odpadní vodou na podzemní vody. Poloprovozní experimentální plochy jsou osety technickými plodinami a trávou, v rámci měření jsou zkoumány koncentrace CHSK a amoniakálního dusíku v prosakující vodě a vliv těchto parametrů na plodiny.
Možnosti využití vyčištěné komunální odpadní vody pro závlahu
Kolajová, Lucie ; Kriška-Dunajský, Michal (oponent) ; Hyánková, Eva (vedoucí práce)
Bakalářská práce se z větší části skládá z rešerše, která se zabývá problematikou čištění odpadních vod a jejich opětovného využití na závlahu jak v České republice, tak i ve světě. Dopodrobna se zabývá jednotlivými druhy čištění a rozdíly převážně mezi přírodními a biologicko–mechanickými způsoby čištění a kvalitou jednotlivých druhů vyčištěných vod. Dále se zabývá jednotlivými způsoby využití těchto vod na závlahu, případně zasakování. Druhá část této práce je zaměřena na praktický výzkum. Předmětem výzkumu je zjištění případného vlivu závlahy vyčištěnou komunální odpadní vodou na podzemní vody. Poloprovozní experimentální plochy jsou osety technickými plodinami a trávou, v rámci měření jsou zkoumány koncentrace CHSK a amoniakálního dusíku v prosakující vodě a vliv těchto parametrů na plodiny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.