Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv macerace dřevní hmoty na vlastnosti destilátů
Fodor, Gabriel
V tomto experimente sa sledoval vplyv macerácie drevnej hmoty na vlastnosti destilá-tov. Prídavkom drevných štiepok a celých kusov sa obohacoval slivkový destilát o antioxidanty a následne sa meral ich obsah, teda antioxidačná kapacita spektrometric-kými metódami DPPH a FRAP. Na porovnanie sa použili dva druhy dreva, agátové (Robinia Pseudoacacia) a dubové (Quercus Robur). Bolo zistené, že priemerné hodnoty antioxidačnej kapacity sa líšili len veľmi málo medzi porovnávanými vzorkami dubu (3,52 mg/ml) a vzorkami agátu (3,26 mg/ml). Po analytickom vyhodnotení bola prevede-ná senzorická analýza a všetky získané údaje boli štatisticky spracované. A na základe výsledkov z hodnoteniach degustátorov vyplýva, že vôňa aj chuť drevitých tónov naj-viac vynikli u vzoriek s prídavkom drevnej hmoty, ošetrenej pri teplote 200 °C, prípadne pri 150 °C, ktoré boli zároveň ohodnotené ako najlepšie v príjemnosti vôni aj chuti a naopak najmenej vynikali u vzoriek s prídavkom dreva, ošetreného pri 225 °C.
Vyhodnocení soustřeďování dříví koňmi na revíru Dolní Bečva
Válková, Markéta
Diplomová práce se zabývá využitím chladnokrevných koní na revíru Dolní Bečva, které je součástí LHC Rožnov pod Radhoštěm. Práce se zabývá soustřeďováním dříví chladnokrevnými koňmi v lese v porovnání s ostatními technologiemi. V diplomové práci jsou zhodnoceny přírodní, výrobní a ekonomické podmínky související se soustřeďováním dříví koňmi. Je zde také vypracován podrobný přehled vykonané práce koňmi za roky 2011, 2012, 2013, kdy koně v roce 2011 přiblížili celkem 8332,23 m3 (z toho 2541,13 m3 technologií P-OM a 5791,1 m3 technologií P-VM), v roce 2012 přiblížili celkem 7197,21 m3 (z toho 2202,78 m3 technologií P-OM a 4994,43 m3 technologií P-VM) a v roce 2013 přiblížili celkem 4589,92 m3 (z toho 1621,55 m3 technologií P-OM a 2968,37 m3 technologií P-VM).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.