Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  předchozí11 - 12  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Příprava a řízení stavební zakázky investorem
Bednář, Jan ; Pekár, Pavel (oponent) ; Nováková, Jana (vedoucí práce)
Tato diplomová práce pojednává o přípravě a realizaci stavební zakázky z pohledu investora. V teoretické části jsou uvedeny nástroje projektového řízení, které jsou životně důležité pro dokončení stavebního díla. Jedná se zejména o smluvní vztahy, náklady, rizika, legislativu, řízení realizace, časové plány a projekční práce. Praktická část je věnována přípravě a realizaci projektu Rekonverze objektu pletárny a areálu VÚP v Brně, na kterém jsou využity všechny informace z teoretické části.
Vliv typu zátky na prostupnost kyslíku
Pekař, Pavel
Cílem této práce je sledování prostupnosti kyslíku do lahví pod různými uzávěry po určitém časovém období a statistické vyhodnocení získaných dat. Byly zjišťovány kvalitativní parametry u odrůd RŠ a CM uzavřených různými typy uzávěrů. Jednalo se o přírodní korkovou zátku, přírodní korkovou zátku 2+2 ("dvouploška"), korkovou zátku z mikrogranulátu, syntetickou extrudovanou zátku, syntetickou ko-extrudovanou zátku ("select 100"), syntetickou ko-extrudovanou zátku ("select 700"), šroubovací uzávěr nepropustný, šroubovací uzávěr propustný a skleněný uzávěr VINO-LOK. Vzorky byly pořízeny z Velkopavlovické podoblasti. Byly stanoveny základní analytické parametry, jako jsou pH, obsah veškerých titrovatelných kyselin, obsah volného SO2, obsah veškerého SO2. Bylo provedeno analytické stanovení antioxidačních charakteristik, celkový obsah flavanolů a anthokyanů. Změřena byla i optická hustota vín při vlnových délkách 280 nm, 320 nm, 360 nm 520 nm. Senzoricky nejlépe hodnocenými uzávěry u RŠ byly syntetická ko-extrudovaná zátka select 700, skleněný uzávěr VINO-LOK a syntetická ko-extrudovaná zátka select 100. Nejhůře hodnoceným uzávěrem je korková zátka z mikrogranulátu. Naopak u červeného vína byly nejlépe hodnocenými uzávěry přírodní celokorková zátka, syntetická extrudovaná zátka a přírodní korková zátka 2+2. Nejhůře hodnoceným uzávěrem je opět korková zátka z mikrogranulátu. Na základě provedených analýz vzorků vín ročníku 2012 uzavřených výše uvedenými jednotlivými typy uzávěrů lze učinit závěr, že vliv typu zátky na prostupnost kyslíku je nejmenší a proto i nejvhodnější z hlediska použití u bílých vín syntetická ko-extrudovaná zátka (select 100), syntetická ko-extrudovaná zátka (select 700) a skleněný uzávěr VINO-LOK . U červených vín se jeví nejvhodnější přírodní celokorková zátka, přírodní korková zátka 2+2 a syntetická extrudovanou zátkou. Naopak naprosto nevhodné k jakémukoliv komerčnímu využití jsou korková zátka z mikrogranulátu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   předchozí11 - 12  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
4 Pekař, Pavel
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.