Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Charakteristika a specifika VOC Pálava
Papoušek, Jiří
Románský apelační systém klasifikace a značení vín, založený na tzv. "terroir", což ve francouzštině doslova znamená "půda, zem", se v podmínkách ČR stává v posledních letech alternativou k tzv. systému germánskému, v němž je zatřiďování vín prováděno podle cukernatosti hroznů (uváděné v kg přírodního cukru ve 100 l hroznového moštu, a značený °NM), bez ohledu na to, z jaké oblasti hrozny pocházejí. Románský systém je přitom jediným používaným v tradičních vinařských zemích, jako jsou Francie, Itálie nebo Španělsko. Například v Rakousku pak apelační systém existuje a funguje paralelně se systémem germánským již zhruba 10 let. U nás se tento systém začal používat od roku 2009, kdy bylo příslušnými správními úřady poprvé uděleno povolení používat pro vína označení "víno originální certifikace -- VOC (V.O.C.)". První apelací na našem území se stalo VOC Znojmo. V současné době je v ČR oprávněno používat a udělovat, v souladu s platnou legislativou, označení VOC celkem 5 subjektů, od roku 2012 mj. VOC Pálava. Mimo platných právních předpisů (zejm. zákona o vinohradnictví a vinařství) je v rámci pěstování, výrobního procesu a prodeje vína, označovaného jako VOC, nutno dodržet podmínky, definované ve stanovách jednotlivých občanských sdružení VOC a podmínky stanovené pro zatřiďování vín. Jednotlivá občanská sdružení tak sama určují kvalitativní parametry vín, vyráběných svými členy a zároveň dohlíží na jejich striktní dodržování. VOC Pálava je, s ohledem na uvedené, specifickou apelací v ČR hned z několika důvodů. Jedním z nich je lokalizace území v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Pálava, jejíž specifické přírodní (geomorfologie, klima, pedologie apod.), ale i kulturní podmínky dávají vzniknout vínům z odrůdy Ryzlink vlašský, v nichž se pak, skrz ruce místních vinohradnických a vinařských mistrů, zpětně odráží právě komplexními projevy jedinečného a nezaměnitelného pálavského terroir.
Analýza image produktu Jack Daniel´s Tennessee Fire na českém trhu
Papoušek, Jiří ; Postler, Milan (vedoucí práce) ; Vácha, Pavel (oponent)
Tato diplomová práce se zaměřuje na nový alkoholický produkt v České republice - Jack Daniel's Tennessee Fire. Je zkoumána jeho popularita mezi spotřebiteli, jeho vztah k ostatním produktům v repertoáru značky a ke konkurenčním výrobkům ostatních značek. Pro přesnější interpretaci výsledků je provedeno dotazníkové šetření. Cílem značky je analyzovat image tohoto produktu na českém trhu a navrhnout případná doporučení pro značku do budoucna, která vycházejí z vlastní analýzy autora a z výsledků dotazníkového šetření.
Investiční prostředí a zahraniční investiční projekty v automobilovém průmyslu v ČR a na Slovensku
Papoušek, Jiří ; Müller, David (vedoucí práce) ; Černá, Iveta (oponent)
Tato práce zkoumá investiční projekty v automobilovém průmyslu ČR a Slovenska, které byly realizované kapitálem zahraničních subjektů. Dále jsou zde definovány přímé zahraniční investice a investiční prostředí. Obě země jsou pak na závěr porovnány jak po stránce automobilového průmyslu, tak po stránce investičního prostředí. Cílem práce je zjistit, do jaké země je v tomto odvětví výhodnější investovat.
Charakteristika a specifika VOC Pálava
Papoušek, Jiří
Románský apelační systém klasifikace a značení vín, založený na tzv. "terroir", což ve francouzštině doslova znamená "půda, zem", se v podmínkách ČR stává v posledních letech alternativou k tzv. systému germánskému, v němž je zatřiďování vín prováděno podle cukernatosti hroznů (uváděné v kg přírodního cukru ve 100 l hroznového moštu, a značený °NM), bez ohledu na to, z jaké oblasti hrozny pocházejí. Románský systém je přitom jediným používaným v tradičních vinařských zemích, jako jsou Francie, Itálie nebo Španělsko. Například v Rakousku pak apelační systém existuje a funguje paralelně se systémem germánským již zhruba 10 let. U nás se tento systém začal používat od roku 2009, kdy bylo příslušnými správními úřady poprvé uděleno povolení používat pro vína označení "víno originální certifikace -- VOC (V.O.C.)". První apelací na našem území se stalo VOC Znojmo. V současné době je v ČR oprávněno používat a udělovat, v souladu s platnou legislativou, označení VOC celkem 5 subjektů, od roku 2012 mj. VOC Pálava. Mimo platných právních předpisů (zejm. zákona o vinohradnictví a vinařství) je v rámci pěstování, výrobního procesu a prodeje vína, označovaného jako VOC, nutno dodržet podmínky, definované ve stanovách jednotlivých občanských sdružení VOC a podmínky stanovené pro zatřiďování vín. Jednotlivá občanská sdružení tak sama určují kvalitativní parametry vín, vyráběných svými členy a zároveň dohlíží na jejich striktní dodržování. VOC Pálava je, s ohledem na uvedené, specifickou apelací v ČR hned z několika důvodů. Jedním z nich je lokalizace území v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Pálava, jejíž specifické přírodní (geomorfologie, klima, pedologie apod.), ale i kulturní podmínky dávají vzniknout vínům z odrůdy Ryzlink vlašský, v nichž se pak, skrz ruce místních vinohradnických a vinařských mistrů, zpětně odráží právě komplexními projevy jedinečného a nezaměnitelného pálavského terroir.

Viz též: podobná jména autorů
2 Papoušek, Jan
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.