Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Problematika zásob a jejich oceňování podle platných českých předpisů a IAS/IFRS
Nakládal, Lubomír ; Rauš, Jiří (vedoucí práce) ; Strouhal, Jiří (oponent)
Tato diplomová práce podrobně popisuje zásoby zvlášť z pohledu českých účetních předpisů a mezinárodních účetních standardů IAS/IFRS. Pozornost je věnována významu, struktuře a obsahu jednotlivých právních předpisů, vymezení a členění zásob, způsobům jejich evidence a vykazování a především oceňování zásob. Cílem práce je porovnat českou účetní legislativu s mezinárodními účetními standardy IAS/IFRS a zjistit, do jaké míry se platná česká legislativa liší od IAS/IFRS ve vymezení, evidenci, vykazování a zejména oceňování zásob. Všechny zjištěné rozdíly jsou shrnuty v závěrečné části práce spolu s hodnocením jednotlivých úprav účetnictví a doporučeními pro českou účetní legislativu zavést některé prvky mezinárodní úpravy, které jsou prospěšné a v české úpravě chybí.
Oceňování Zásob
Nakládal, Lubomír ; Martiník, Karel (vedoucí práce)
Tato práce pojednává o problematice zásob v účetnictví. Nejprve definuje pojem zásoby, charakterizuje jejich vlastnosti a vymezuje jejich členění. Následně se věnuje periodickému a průběžnému systému jejich účtování a ostatním náležitostem souvisejících s jejich účtováním. Jádrem práce je problematika oceňování zásob účetní jednotkou. Podrobně tak popisuje oceňování zásob v okamžiku jejich pořízení, v okamžiku jejich vykazování a v okamžiku jejich spotřeby či prodeje. Na závěr práce je zpracován komplexní příklad na metody oceňování úbytku zásob, z něhož je vyvozeno několik závěrů týkajících se vlivu použití jednotlivých metod oceňování zásob na náklady vstupující do výsledovky a na konečný stav zásob. Výsledkem práce však také je popis hlavních úskalí, která mohou nastat při oceňování zásob v okamžiku jejich pořízení a v okamžiku jejich vykazování.

Viz též: podobná jména autorů
2 Nakládal, Lukáš
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.