Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Antioxidační vlastnosti kávy
Lachmanová, Klára
Tato diplomová práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi kávy. Je zaměřena na vliv stupně pražení kávových zrn a druhu přípravy kávy na její antioxidační kapacitu. V literárním přehledu se věnuje obecným informacím o kávě, její historii a zpracování. Hlavní část se soustředí na pražení kávy a obsahové látky v ní. Je zde popsán celý proces pražení včetně chemických změn, ke kterým v jeho průběhu dochází. Praktická část se věnuje stanovení antioxidační kapacity kávy a statisticky vyhodnocuje vlivy jednotlivých faktorů na její antioxidační vlastnosti. Jednotlivé metody přípravy káv jsou senzoricky zhodnoceny.
Možnosti identifikace kvasinek rodu Brettanomyces ve víně pomocí PCR
Lachmanová, Klára
Tato práce je zaměřena na možnosti identifikace kvasinek rodu Brettanomyces ve víně pomocí molekulární metody PCR. Jsou zde popsány mikroorganismy vyskytující se ve víně, jejich charakteristika a vlastnosti. Dále jsou charakterizovány nejčastější nemoci vína, které vedou v mnohých případech ke znehodnocení, až nepoživatelnosti vína. Hlavní část práce je věnována izolaci DNA, potřebné pro další hodnocení pomocí molekulárních metod, se zaměřením na metodu PCR. Jsou zde popsány jak postupy izolace, tak metodika PCR a její následné vyhodnocení. Závěr práce je soustředěn na práce autorů, kteří již tyto mikroorganismy detekovali, zejména kvasinky rodu Brettanomyces. Je zde zhodnocena jejich rychlost, přesnost a spolehlivost.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.