Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv výživy na metabolismus kostí The effect of nutrition on bone metabolism
Kubíková, Klára ; Kutílek, Štěpán (oponent)
Souhrn Vliv výživy na metabolismus kostí Kosti mají nejen opěrnou a ochrannou funkci, ale účastní se na krvetvorbě i hospodaření s minerály. Neustálá remodelace kosti je citlivý proces, který je významně ovlivňován i výživou. V předkládané práci byl sledován vliv vybraných bílkovin, aminokyselin, železa a vybraných stavů; dlouhodobé omezení množství potravy, krátkodobé hladovění a opakované odběry krve, na parametry kostí, jako je délka a průměr kosti, šířka kortikální kosti a mechanické vlastnosti - odolnost k ohybu, tlaku a torzi. Hodnotili jsme také změny koncentrací vybraných kostních markerů, změny v hustotě kostního minerálu a změny svalové a tukové tkáně u zdravých dospělých samců potkanů kmene Wistar. Během doktorského studia jsem se věnovala experimentům sledujícím vliv výše uvedených látek na kost. V 1. experimentu byly samcům potkanů podávány vybrané bílkoviny a aminokyseliny: glutamin (GLN), větvené aminokyseliny - valin, leucin a izoleucin (BCAA), a kasein (KAS) ad libitum. Dále byl sledován vliv týdenní realimentace standardní laboratorní dietou (SLD) po dlouhodobém podávání diet obohacených o uvedené aminokyseliny a bílkoviny. Kontrolní skupina byla skupina krmená standardní laboratorní dietou ad libitum. Ve 2. experimentu byl sledován vliv párového krmení skupiny krmené standardní...
Vliv výživy na metabolismus kostí The effect of nutrition on bone metabolism
Kubíková, Klára ; Kutílek, Štěpán (oponent)
Souhrn Vliv výživy na metabolismus kostí Kosti mají nejen opěrnou a ochrannou funkci, ale účastní se na krvetvorbě i hospodaření s minerály. Neustálá remodelace kosti je citlivý proces, který je významně ovlivňován i výživou. V předkládané práci byl sledován vliv vybraných bílkovin, aminokyselin, železa a vybraných stavů; dlouhodobé omezení množství potravy, krátkodobé hladovění a opakované odběry krve, na parametry kostí, jako je délka a průměr kosti, šířka kortikální kosti a mechanické vlastnosti - odolnost k ohybu, tlaku a torzi. Hodnotili jsme také změny koncentrací vybraných kostních markerů, změny v hustotě kostního minerálu a změny svalové a tukové tkáně u zdravých dospělých samců potkanů kmene Wistar. Během doktorského studia jsem se věnovala experimentům sledujícím vliv výše uvedených látek na kost. V 1. experimentu byly samcům potkanů podávány vybrané bílkoviny a aminokyseliny: glutamin (GLN), větvené aminokyseliny - valin, leucin a izoleucin (BCAA), a kasein (KAS) ad libitum. Dále byl sledován vliv týdenní realimentace standardní laboratorní dietou (SLD) po dlouhodobém podávání diet obohacených o uvedené aminokyseliny a bílkoviny. Kontrolní skupina byla skupina krmená standardní laboratorní dietou ad libitum. Ve 2. experimentu byl sledován vliv párového krmení skupiny krmené standardní...
Značka kvality Regionální potravina jako nástroj podpory lokální produkce
Kubíková, Klára ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Pešková, Jitka (oponent)
Lokální potraviny se prosazují na českém potravinářském trhu. Práce se zaměřuje na značku kvality Regionální potravina jako na nástroj podpory lokální produkce. Práce sleduje záměr ověřit, zda certifikace lokálních výrobků značkou kvality Regionální potravina přispívá k podpoře lokální produkce potravin. Byla provedena analýza projektu Ministerstva zemědělství ČR Regionální potravina v Ústeckém kraji, která je jako zpětná vazba příspěvkem k problematice lokální produkce potravin z pohledu spotřebitelů a producentů. Dotazníkové šetření mezi spotřebiteli Ústeckého kraje a výrobci regionálních potravin certifikovaných značkou Regionální potravina odhalilo, že polovina respondentů lokální potraviny vědomě kupuje, oceňuje kvalitu a jasný původ potravin. Značka kvality Regionální potravina spotřebitele oslovila, motivuje je k nákupu regionálních potravin a tím přispívá k podpoře domácích výrobců lokálních potravin. Podařilo se prokázat, že značka kvality Regionální potravina, jako nástroj podpory regionální produkce, skutečně k podpoře lokálních výrobců přispívá. Vzhledem k závěrům šetření a přístupu spotřebitelů k regionální produkci by bylo na místě zvážit, zda by zvýhodnění formou certifikace a propagace, kterou značka Regionální potravina nabízí, nemohlo být dostupné širšímu okruhu výrobců, kteří splňují požadavky na kvalitu a jasný původ potravin.
Biopotraviny a jejich postavení v současném retailingu
Kubíková, Klára ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Bakalářská práce se zabývá biopotravinami a jejich postavením v současném retailingu. Cílem práce je informovat o tom, jaké postavení mají biopotraviny na českém trhu potravin v současnosti a ukázat postavení biopotravin na příkladu konkrétního maloobchodního řetězce (Billa, s.r.o.). První část práce se zabývá teoretickými východisky. Druhá část popisuje současnou situaci na trhu biopotravin v České republice a obsahuje tabulkový přehled maloobchodních řetězců a jejich nabídku biopotravin. Dále představuje společnost Billa, s.r.o. a zabývá se postavením biopotravin v tomto řetězci. V poslední části práce jsou prezentovány výsledky získané pomocí vlastního šetření metodou dotazování, na jejichž základě byly vyvozeny závěry a navrženy oblasti vyžadující větší pozornost v rámci postavení biopotravin ve společnosti Billa, s.r.o.
Řízení dodavatelského řetězce
KUBÍKOVÁ, Klára
Cílem této diplomové práce je zhodnotit řešení dodavatelského řetězce a jeho řízení v konkrétní firmě, a to Masna Příbram spol. s r.o. Důležitou částí je analýza řízení dodavatelského řetězce masny, zásobování, dodavatele, ze kterých jsou patrné podstatné informace. Vzhledem k typu produkce je velmi obtížné používat teoretické metody zásobování v praxi daného podniku, lze ale využít metody řízení dodavatelského řetězce jako jsou např. metoda efektivní reakce na požadavky zákazníka nebo systém plynulého zásobování.

Viz též: podobná jména autorů
18 KUBÍKOVÁ, Kateřina
3 Kubiková, Karolína
1 Kubiková, Katarína
1 Kubíková, Kamila
18 Kubíková, Kateřina
8 Kubíková, Klára
1 Kubíková, Kristina
5 Kubíková, Kristýna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.